Медиите за нас

Novinite.bg: Сакскобургготски: Мечтая да не говорят за българското като за нарицателно

юни 3, 2015, 13:57

Когато подписах присъединяването на България към Европейския съюз го посветих на младите, заяви Симеон Сакскобургготски, който връчи награда на деца-национални победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015. Децата се състезаваха по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

„Чудесни, знаещи младежи, бих ви помолил да се амбицирате, да постигнете мечтата ми – като се говори за нещо българско, да не е нарицателно, а напротив – да се види, че българското е нещо чудесно, че сме хора, които можем и трябва да се гордеем с Отечеството си“, каза Сакскобургготски.

Церемонията бе съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето – 1 юни, с участието на детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката. Певицата Елица Тодорова отправи специален поздрав към децата, като заяви, че те са най-голямото вдъхновение. „В детските очи виждам блясък, който ме кара да творя с още по-силно желание“, каза тя.

http://novinite.bg/articles/94207/Sakskoburggotski-Mechtaya-da-ne-govoryat-za-balgarskoto-kato-za-naricatelno#sthash.w3CqUbZX.dpuf