Учредители

Васил Петров

Васил Петров е роден през 1964 г. в град София. Певец и музикант с широки професионални интереси и постижения в областта на джаз и поп музиката. Висше образование завършва Вокалния факултет на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Работи с Биг бенда на Българско национално радио, ръководен от Вили Казасян и с „Акустична версия“ – водещи джаз групи в България. Участник в редица български и международни, естрадни и джаз, фестивали. Изнася с успех концерти във Финландия, Швеция, Норвегия, САЩ, Русия, Япония и др. Носител на наградите:Златен Орфей ’ 1995 – Хит на годината, „Подслон в дъжда”, музика и аранжимент Васил Пармаков, текст Милчо Спасов и Тери Калиски; Златен Орфей ’ 1995 – Изпълнител на годината за 1994; Златен Орфей ’ 1995 – Албум на годината за „Другият” (1994), на наградата „Аполон Токсофорос“ – за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница.

Силвия Кацарова

Силвия Кацарова е родена през 1954 г. в град Добрич. Една от най-популярните български естрадни певици. Завършва музикалното си образование в класа на Евгений Комаров, в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Солист на известната група „LZ”, сформирана от нея и съпругът й Милчо Кацаров. Изпълнителка на някои от най-популярните български шлагери, сред които „Големият кораб минава“, „Бяла въздишка“ и „Обещай ми любов“. Дуетите й с Васил Найденов влизат в златната колекция на българските естрадни хитове, а през 1987 г. песента й „Топъл дъжд“ печели конкурса „Мелодия на годината“.

Милена Славова

Милена Славова е родена през 1966 г. в град София. Рок дама номер едно на българската музикална сцена. През 1993 г. заминава за Англия, където живее и развива своята музикална кариера. През 2003 г. известната със своята ексцентричност и бунтарски дух изпълнителка се завръща в България. През 2009 г. празнува своя 25-годишен сценичен юбилей, а през 2010 г. печели призът „БГ Вдъхновител“ от годишните музикални награди на БГ Радио.

Анатоли Николаев Николов

Анатоли Николов e на 38 години, от Велико Търново. Висше образование завършва в УНСС, специалност „Маркетинг и мениджмънт“. Работи в сферата на търговията със селскостопанска техника. Член на Съюза на българските мотоциклетисти.

Атанас Валентинов Стоянов

Атанас Стоянов е на 37 години, от град Варна. Управител на пиано бар. Председател на Мотоклуб „Диви деца“.

Инж. Величка Лазарова Рагина

Величка Рагина е на 38 години, от град София. Висше образование завършва в Университет по хранителни технологии, гр. Пловдив. Магистър по машинно инжинерство. Занимава се с лабораторен анализ на суровини и материали.

Венцислав Емилов Дойков

Венцислав Дойков е на 30 години, от град Берковица. Завършва „Психология“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Председател на Мотоклуб „Планински братя“, гр. Берковица.

Веселин Данчев Каменов

Веселин Каменов е на 45 години, от град Ямбол. Средно образование завършва в Професионална гимназия „Васил Левски“, Ямбол. Работи като декоратор в София. Член е на Мотоклуб „The Riders”, гр. Ямбол.

Арх. Виолета Ивайлова Горанова

Виолета Горанова е на 34 години, от град Варна. Завършва архитектура във ВИАС, София. Работи като архитект в град Варна.

Инж. Гошо Митков Горанов

Гошо Горанов е на 52 години, от град Враца. Висше образование завършва в Техническия университет, София. Дипломиран инженер. Работи в сферата на поддръжката на радио и телевизионни станции.

Адв. Деню Господинов Гогов

Деньо Гогов е на 74 години, от град София. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Главен асистент по административно право и процес в Академията на МВР, хоноруван преподавател. Адвокат.

Десислава Стоянова Петкова

Десислава Петкова е на 34 години, от град Разград. Средно професионално образование завършва в Селскостопански техникум, град Разград. Специалист агроном. Има собствен бизнес в областта на търговията с авто и мото части. Председател на Мотоклуб „Лудогорски братя“, град Разград.

Димчо Георгиев Димов

Димчо Димов е на 49 години, от град Ямбол. Председател на Мотоклуб „The Riders“. Заместник – председател на Съюза на българските мотоциклетисти. Занимава се с бизнес в областта на търговията.

Добриела Радославова Славова

Добриела Славова е на 22 години, от град Ямбол. Студентка в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Туризъм“. Работи като администратор-рецепционист на хотел.

Негово Благоговейнство свещеник Евгени Иванов Калайджиев

Свещеник Евгени Калайджиев е на 29 години, от с. Борово, област Благоевград. Служи в един от най-древните храмове във Видинска епархия – „Рождение Богородично“. Свещенодейства и в Клисурския манастир. Негово благоговейнство е известен със своята активна дейност по оказване на помощ и подкрепа на изпаднали в беда млади хора.

Д-р Евгений Славейков Миронов

Д-р Евгений Миронов е на 36 години, от град София. Магистър. Завършва Медицинска академия. Специализира лазери в стоматологията в Международната Академия Рейн – Вестфалия, Германия. Специалист по дентална медицина – обща, лазерна и естетична стоматология, и имплантология. Работи в „Дентално студио Миронови“, което създава заедно със съпругата си д-р Жасмина Миронова.

Д-р Елена Христова Новакова – Ценева

Д-р Елена Новакова – Ценева е на 55 години, от град София. Завършва медицина в Медицинска академия. Работи в медицински център в София.

Емил Вълчев Лазаров

Емил Лазаров е на 39 години от град Казанлък. Завършил е ТМСС, град Мъглиш. Притежава собствен бизнес в областта на техническата поддръжка на асансьорна техника. Председател е на Мотоклуб „Черните Рози“, гр. Казанлък. Председател на СБМ.

Д-р Жасмина Валентинова Миронова

Д-р Жасмина Миронова е на 34 години, от град София. Завършва Медицинска академия – факултет „Дентална медицина“. Асистент в Катедра по Консервативно зъболечение. Специалист по Консервативно зъболечение и ендодонтия. Работи в „Дентално студио Миронови“, което създава заедно със съпруга си д-р Евгений Миронов.

Негово Всепреподобие Иван Иванов

Свещеник Иван Иванов е на 67 години, от с. Нови Хан. През 1987г. постъпва като енорийски свещеник в храм „Света Троица“, с. Нови Хан, а през 2005 г. приема монашеска схима с името йеромонах Йоан. През 1998 г. полага основите на дом за сираци „Свети Николай“ в двора на църквата „Света Троица“, който е под управлението и контрола на църковното настоятелство. Домът продължава да се строи и до днес, като се разширява за приемане на повече нуждаещи се. Богоугодното дело на отец Иван се радва на признателност и разбиране от народа.

Адв. Иван Емилов Веселинов

Иван Веселинов е на 51 години, от град Берковица. Завършва Юридическия факултет, специалност „Право“, на  Софийския университет „Св. Климент Охридски“ . Работил е като следовател в ОУ МВР-Монтана, Следствен отдел. Адвокат. Член на Мотоклуб „Планински братя“, гр. Берковица.

Иван Здравков Божков

Иван Божков е на 59 години,  от град София. Завършва Академията на МВР-София. Работи като мениджър – екип в охранителна фирма, град София.

Иванка Здравкова Горанова

Иванка Горанова е на 57 години, от град Варна. Завършва „Френска филология“ в  Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи като асистент-дирекция във фирма „Далкия Варна“ ЕАД.

Ивелина Василева Миронова

Ивелина Миронова е на 29 години, от град Варна. Завършва Икономическия университет във Варна, специалност „Икономика на индустрията“. Работи като офис мениджър в охранителна фирма.

Негово Високопреподобие Архимандрит Йоан

Негово Високопреподобие Архимандрит Йоан е на 37 години, от град Берковица. Служи в един от най-старите храмове във Видинска епархия – „Рождение Богородично“. Архимандрит Йоан е известен със своята активна харитативна дейност, свързана с оказване на помощ на изпаднали в беда или социално слаби млади хора.

Йордан Димитров Йорданов

Йордан Йорданов е на 53 година, от град Ямбол. Завършва Учителския институт, специалност „Учител по практика“, в град Ямбол. Занимава се с частен бизнес в областта на автомобилното боядисване.

Маргарита Златанова Цекова

Маргарита Цекова е на 58 години,  от град София. Завършва УНСС, специалност „Счетоводство и контрол“. Работи в сферата на счетоводната отчетност.

Михаил Атанасов Атанасов

Михаил Атанасов е на 29 години, от град Разград. Образованието си е завършил в Техникум по механотехника, град Шумен, със специалност „автомобилен техник“. Работи в частна фирма. Състезател по мотоциклетизъм на писта, клас SBK 1000.

Найден Тотев Найденов

Найден Найденов е на 48 години, от град София. Завършва филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Арабистика“. Специализира  „Развиващи се пазари на бизнеса за опитни мениджъри“ в William Davidson Institute –Мичиган, САЩ. Участва в програма за обучение по финанси, обработка на информация, маркетинг, мениджмънт и стратегическо планиране в Wichita State University – Канзас, САЩ. Работи като регионален директор в компания за сигурност и охрана.

Ненко Христов Ненчев

Ненко Ненчев е на 58 години, от град Сливен. Завършва Треньорския факултет в Националната спортна академия, специалност „Треньор по тенис“. Инспектор в „Криминална полиция“ от ВИПОНД – МВР. Старши инспектор в сектор „Криминална полиция“ към ОД МВР – Сливен.  Мениджър охрана е в охранителна фирма.

Николай Тодоров Арабаджиев

Николай Арабаджиев на 36 години,  от град Нова Загора. Завършва Югозападен университет,  специалност „Философия“. Занимава се с частен бизнес.

Радостин Иванов Ванчев

Радостин Ванчев е на 26 години, от град Харманли.  Завършва Професионална гимназия по електропромишленност и текстил „Захари Стоянов“, град Харманли. Работи в сферата на охранителния бизнес.

Расим Осман Расим

Расим Расим е на 33 години, от град Варна. Завършва Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ –  специалност „Право“. Представител на Главно мюфтийство в България.

Инж. Светослав Кирилов Струнджев

Светослав Струнджев е на 36 години,  от град Монтана. Завършва Техническия университет, град Габрово. Инженер. Работи в акредитирана изпитателна лаборатория към „МОНБАТ“ АД. Председател на Мотоклуб „Монтана“.

Синтия Мишова Вълчева-Еретриаду

Синтия Вълчева-Еретриаду е на 61 години, от град София. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Немска филология“. Работи като офис-мениджър в консултантска фирма.

Станислав Петков Желев

Станислав Желев е на 39 години, от град Ямбол. Завършва Техникум по обществено хранене, град Ямбол. Занимава се с частен бизнес в областта на поддръжка на мотоциклети. Член на Мотоклуб „The Riders”, град Ямбол.

Стилиян Атанасов Димитров

Стилиян Димитров е на 38 години, от град Варна. Завършва гимназия „Гео Милев“, град Варна. Занимава се с дистрибуция на моторни масла. Член на Мотоклуб „Номади“, град Варна.

Таню Петров Петров

Таню Петров е на 44 години, от град Карнобат. Завършва Техникум по механизация на селското стопанство „Ганчо Хардалов“, град Карнобат. Служител в системата на МВР.

Тодорина Миланова Миланова

Тодорина Миланова е на 28 години, от град Хасково. Завършва Нов български университет, специалност „Мениджмънт и предприемачество“. Работи като офис-мениджър в консултантска фирма в град София.

Фани Георгиева Белнейска

Фани Белнейска е на 48 години,  от град Пазарджик. Завършва гимназия в град Пазарджик. Работи в дом за възрастни хора. Майка на жестоко убитите сестри Росица и Христина Белнейски, престъпление, което потресе България.

Big Sha

Михаил Михайлов, известен още като Мишо Шамара или Big Sha, е роден през 1972 г. в град Варна. Той е популярен български рап изпълнител, основоположник на RNB жанра у нас и създател на групата „Гумени глави“. Наричат го лошото момче на българската музика, заради откровения език, който използва в песните си – като протест и критика към негативните явления в българското общество и политика. Участва в съвместни музикални проекти със световноизвестни изпълнители. Такова е неговото участие в музикалния проект със световно известните Snoop Dog и DMX. През 2010 г. издава и първата си книга „Усещане за безкрайност“.
стани един от нас
стани един от нас
стани един от нас

Програмата си поставя за цел  финансово стимулиране и подкрепа на творци на българската култура и наука, които разбират усвояването на европейския културен и духовен опит, като възможност за преоткриване и създаване на творчество с дълбоки корени в българската национална традиция и духовност.

По тази програма Сдружението организира и провежда церемонията по връчване на Годишните си награди за изключителен принос към българското общество. Тържествената вечер е посветена и на живота и творчеството на големия наш учен и интелектуалец проф. д-р Тончо Жечев. Целта е всяка година да се отличават големите българи, които с талант, неуморен труд, богат опит и родолюбие не спират да работят за добруването и еволюцията на обществото ни.

Сдружението подкрепя събития, свързани с националната култура и традиции, участва в представяне на нови книги, инициира паметни вечери, гостува на различни фестивали и др.

Това е програма, чрез която се реализират национални и регионални срещи и събори на членовете на мотоклубовете в страната и се инициират различни благотворителни инициативи.

През годините „България си ти!“ е съорганизатор или/и участник в поредица от национални и регионални събори и срещи, организирани от мотоклубовете в България, чиито председатели са учредители и членове на сдружението. Освен формулираните в програмата цели за сближаване, обмяна на опит, споделяне на общи проблеми и обсъждане на идеи за общонационални прояви, участниците в тези оригинални форми на диалог, инициират и активно участват в обявени благотворителни мероприятия за подпомагане дейността на „България си ти!“. „Дом за Гелеменови“, „И добрината воскресе“, "Коледа си ти!" са само част от тях.

Стимулиране на всички добри дела, които правят държавата ни силна и авторитетна. Това е целта на програма "Добрини".

Чрез нея се осъществява широк спектър от дейности – от организационно съдействие до материално и морално стимулиране на всички добри дела. Програмата интерпретира добрината като основен дълг на човека и я поставя наравно с човешките и граждански права и свободи. Защото гражданите освен права имат и задължения към своята държава и към останалите членове на обществото. Тяхно основно задължение е да създават и творят добрини.

В изпълнение на тази програма „България си ти!“ организира кампании за подпомагане на нуждаещи се деца и възрастни, хора в неравностойно положение. Двете най-големи кампании, които Сдружението организира и провежда са „Коледа си ти!“ и „И добрината воскресе!“.

Чрез нея се стремим да  съдействаме за честността на изборите у нас. По тази програма осъществихме множество дейности, най-мащабните, от които бяха граждански контрол на изборите и уникална антикампания. В гражданския контрол на парламентарните избори през 2013 г. „България си ти!“ се включи с  над 1000 наблюдатели в осъществяването на наблюдението на изборния процес в България. В деня на изборите постъпиха множество сигнали за различни нарушения, които бяха обработени и препратени към РИК и ЦИК. Докладът от мониторинга бе изпратен до представители на ЕК и президентът Росен Плевнелиев. В уникална класация за най-нежеланите български политици от последните 23 г. се включиха стотици хора в интернет пространството. Крайната цел бе да се установи колко от включените в класацията, ще бъдат издигнати отново като кандидати за депутати. Номинираните бяха 79 политици, от тях 41 бяха включени в изборните листи.

Чрез нея се подпомага диагностицирането и лечението на българи в нужда.

Тази програма стартира през 2013 г. и по нея вече имаме реализиран проект. Мобилен център за лазерна дентална медицина, включващ безплатна диагностика и зъболечение на социално слаби деца и техните семейства, както и хора в неравностойно положение, осъществявани с най-модерна лазерна техника, чрез мобилен кабинет.

Проектът е по идея на проф. д-р Норберт Гуткнехт (едно от светилата в денталната медицина, основател на първият институт, в който се обучават специалисти по лазерна дентална медицина). Ръководител на проекта е д-р Евгений Миронов. Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии.

Целта на програмата е да подкрепя можещите, талантливите и умните български деца, за да продължат да живеят, а в бъдеще и да работят в България, за да множат и своите лични успехи в живота, и успехите на нашата родина.

По програмата се реализират съревнованието "Цветна олимпиада", регата за деца, подпомагане на млади таланти.

"Цветна олимпиада" е една възможност, между деца от VIII до XII клас, да стимулираме, чрез съревнование, стремеж към овладяване на нови знание. Тя включва участие в състезание на олимпийския принцип по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии. „Цветна олимпиада“ се провежда в цялата страна и се състои от 3 етапа - областен, национален онлайн и финален кръг в София. Националните победители се награждават със стипендии и материални награди на официална церемония в столицата.

Това е програма за оказване на конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства. По нея се осъществяват организационни дейности и се съдейства за решаване на битови, социални и трудовоправни проблеми на български граждани от многодетни семейства,  както и на проблеми свързани с образованието на техните деца включително закупуване на нови домове, ремонтни дейности, осигуряване на средства за образование, транспорт, обзавеждане и много други. Подкрепяхме семействата и при намирането на работа, подкрепа за младежите от семействата при кандидатстване в университет.

Сдружението се гордее, че посредством благотворителни кампании успя да събере средства и да закупи домове за две от семействата, които подпомага.

Организиране и провеждане на: Първомартенска среща на многодетните семейства; среща на фамилиите със зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг; посещения в София и др.

Програмата цели ликвидирането на негативните социални и професионални практики

Чрез тази програма се съдейства за ликвидирането на негативни социални и професионални практики в сферата на организацията и сигурността на движението по пътищата, както и във взаимоотношенията между органите за контрол и участниците в движението по пътищата. Като гражданска организация, която отстоява и защищава правата на гражданите и спазването на законите , Сдружение „България си ти“ инициира законодателни промени, както и анализи на реално съществуващите проблеми.

Сдружение "България си ти!" участва във форуми, свързани с темата, инициира дебати, съдейства на хора, напомня за ролята на всеки един от нас в борбата с корупцията.

Поддържане на активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на толерантност и разбирателство.

Чрез тази програма се стимулират контактите между младите хора от различни религии и етноси, поддържа се активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на съвременните европейски ценности на толерантност и разбирателство.

В рамките на програмата почитаме религиозните традиции на различните етнически и религиозни групи в нашето общество, даваме широка гласност на всички инициативи, които водят към отстраняване на рецидивите на нетолерантност и ксенофобия.  Същевременно, в рамките на тази програма участваме в различни дискусионни срещи и форуми, както и в международни прояви.

По тази програма се организират молебени, ифтари, участие в международни и национални конференции и др.

По тази програма Сдружение „България си ти!“ води активен международен диалог, организира срещи и прави обмен на добри практики със сродни организации и с институции, участва в международни форуми и конференции, съдейства за добрия имидж на България. Особено важно бе събитието, което Сдружението организира, в Брюксел -„Ден на добрата новина“ от България през 2013 г., по идея на бившия ръководител на преговорния екип на ЕК с България г-жа Бриджит Чернота. То се превърна в знаменателно събитие за новата ни история и заслужено  породи чувство на национална гордост. В сърцето на Европа бяха представени пет проекта, определени като добри български новини - Сдружение „България си ти“, „Най-доброто от България” в мобилно приложение на д-р Барбара Пейдж–Робъртс, инициативата „Феникс Инспайър” във Видин, „Лютиерски център“, Дунавски център за изкуства и занаяти. Втората част на форума представи успешни бизнес примери от България.

Ние сме тези, които у нас най-често наричат „обикновени хора“.

Ние сме българи и граждани на европейска България, обединени от една благородна идея – „България, си ти!“.

Ние вярваме, че България това сме ние, нейните граждани, хора с различни професии, интереси, семейства, съдби, но повярвали, че доброто и успехът на държавата зависи от нас.

Ние сме велика сила и можем да направим това, което държавните чиновници и политици не винаги успяват – да видим конкретния проблем и да помогнем за неговото решаване.

Ние действаме със силата на своята обща воля и солидарност.

Ние можем да помогнем на бедния, на падналия духом, на човека изгубил вяра и ориентир в живота.