Медиите за нас

GUSTONEWS: Многодетно пловдивско семейство се сдоби с дом за Рождество

дек 23, 2013, 11:47

“Коледно чудо!” – така описват радостта си Мариела и Костадин Гелеменови от Пловдив. Днес в 11 ч. в града под тепетата при нотариус се изповяда сделката за закупуване на новия дом на многодетното българско семейство. Това е най-голямата мечта на младите родители и трите им деца – Симона (8години), Петко (5 години) и Димитър (2 години).

„Ще мога да уча по-добре и ще изкарвам само шестици“, усмихваше се Симонка, докато прекрачваше прага на бъдещия си дом. А Митко и Петьо веднага започнаха игри на двора. Цялото семейство е нетърпеливо да се настани през януари в къщата в село Граф Игнатиево. „Не мога да опиша колко съм щастлива, сякаш сънуваме“, усмихваше се Мариела. Блясъкът в очите й обаче не скри сълзите от радост. „Нека семействата като нашето никога да не губят надежда, защото мечтите се сбъдват. Дори и в най-трудните моменти – се случват чудеса“, развълнувано каза тя. А малчуганите в един глас повтаряха: „Весели празници!“.

С връчването на нотариалния акт завърши кампанията „Дом за Гелеменови“. В нея активно участваха оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян и други. Всеки един от тях допринесе за щастливият завършек на инициативата, подета в помощ на многодетното семейство. А също така се оказа, че добрината е заразна, защото нотариус Силвия Хаджиева и брокера в агенция за недвижими имоти Радка Ангелова се отказаха от комисионните и таксите си в името на каузата.

Кампанията за набирането на средства се осъществи по програмата „Помощ за многодетни семейства” на НД „България си ти!“

Източник:http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=32419