Медиите за нас

FROG NEWS: Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу поздрави НД „България си ти!“

дек 5, 2013, 13:11

„Чудесна е дейността, с която се занимавате, това е страхотно“, коментира председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу работата на Национално движение „България си ти!“ пред координатора ни от Варна г-жа Ивелина Миронова.

Той сподели, че често идвал в България. Тя разговаря с него, след което се снимаха, при което той възкликна: „Каква ще е тази снимка – красавицата и звяра?! Защо най-красивите жени са в България?!“

Това се случи по време на форума на Центъра за глобален диалог и сътрудничество във Виена. „Диалогът е най-важен за разбирателството между народите и страните. За да има диалог трябва да има желание и от двете страни за промяна и развитие“, заяви Барозу по време на заключителната част на събитието. Ръководейки се от силна вяра, че устойчивата промяна може да се постигне, чрез открит диалог, Центъра отличи Барозу с награда  за „Засилване на взаимното разбирателство и диалог между хората”.

Според организаторите тази награда признава отличителната способност на Барозу да насърчи положителни глобални тенденции, неговия принос за разпространение на ценности като честност и прозрачност, както и активните му усилия за укрепване на сътрудничеството между различни хора и култури. „Чрез визията си, изключителната ангажираност и опит, той вдъхновява следващото поколение на световните лидери, променя политиците и гражданите”, споделят организаторите.

Източник:http://frognews.bg/news_62379/Predsedateliat_na_EK_Joze_Manuel_Barozu_pozdravi_ND_Balgariia_si_ti!/