Медиите за нас

FROG NEWS: „България си ти!“ с мерки за намаляване на престъпленията в Малорад

фев 7, 2014, 15:52

Сдружение „България си ти!“ организира дискусия по повод зачестилите тежки инциденти и криминални престъпления в село Малорад, община Борован, Бяла Слатина. Темата, която ще се обсъжда на 10 февруари, от 10,00 часа в БТА, е „Проблемите в село Малорад не са от вчера“.

Участници в срещата са инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружението,  Найден Найденов, главен координатор на Сдружението, инж. Десислава Тодорова, кмет на Община Борован, адвокат Хаджииван Дончев, адв. Деню Гогов, Мария Григорова, зам.-председател на Арбитражния съд – София. Родители на загиналите младежи в тежката катастрофа край врачанското село на 26 септември 2012 г. – Стилиян Петков, Венци Крачунов, Цветан Тончевски, Цветелин Тошов, също ще присъстват, за да разкажат дали нещо се е променило оттогава до днес. През октомври 2012-та Сдружението ги подкрепи да дадат гласност по темата.

Ще бъдат разискани още причините за битовата престъпност; ангажираността на обществото, общинската администрация, правоохранителните и правораздавателните органи и медиите

Сдружение „България си ти!“ ще направи предложения за:

·        Инсталиране на банкомати;

·        Да се даде ход на досъдебните производства, по които са подадени жалби в прокуратурата;

·         Превантивни мерки за предотвратяване на тежките криминални прояви;

·       Работа на общинската администрация за подобряване на инфраструктурата, ремонт на уличното осветление, пътната мрежа, в Малорад и другите населени места в региона; да работи по-дългосрочни проекти за заетост на местното население;

·       Органите на реда да наблюдават продължително криминалния контингент и др.

Очаква се да вземат отношение по поставените въпроси министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, министърът на вътрешните работи Цветелин Йовчев, а също така и главния прокурор на България Сотир Цацаров, омбудсмана Константин Пенчев и др.

Източник: „Фрог нюз“