Медиите за нас

FROG NEWS: „България си ти!“ награждава отличници в Кюстендил

окт 7, 2013, 12:08

Национално движение „България си ти!“ ще награди най-добрите ученици в Цветната олимпиада в град Кюстендил. Събитието ще се състои в Общинския театър в града на черешите от 17,30 ч. на 8 октомври, вторник.
Над 200 ученици от 8 до 12 клас на ЕГ „Д-р Петър Берон“ се включиха в изпитите по български и английски език, математика, история и география. За победителите са подготвени символични награди и грамоти. След награждаването ще се проведе дискусия относно образованието в България между гостите, учителите, родителите и учениците. Хлапетата ще бъдат специално поздравени от „българския Франк Синатра“ Васил Петров, световната шампионка по бийтбокс Печенката и хитовият изпълнител Кристо.
В тържеството ще се включат кметът на град Кюстендил Петър Паунов, началникът на РИО Кюстендил Радостина Новакова, мениджърът на Британския съвет за България Любов Костова, доц. Иван Кабаков от катедра „Теория и история на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“, председателят на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова, журналисти и др.
Събитието е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организицията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевремeнно напусналите училище деца.

Източник: http://frognews.bg/news_59676/Balgariia_si_ti!_nagrajdava_otlichnitsi_v_Kiustendil/