Медиите за нас

BiT Би Ай Ти – България Си Ти – Където и Да Си

мар 17, 2016, 11:10

BiT получи златна статуетка за „безпристрастност и професионализъм“ на едни от най-стойностните награди в България

Церемонията уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия

ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА НАГРАДЕНИТЕ И НАГРАЖДАВАЩИТЕ

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“ връчва годишната награда за българска медия на Анна Колева, мениджър комуникации на BiT. Видни българи бяха удостоени със статуетки за техния принос към българското общество, културата и спорта.

 

Ако чуете за връчване на награди, то първата ви мисъл винаги е, дали са стойностни те, или само парлама за имидж и пари. Особено в България и Америка!

Но ако изгледате, кой и защо получава златна статуетка от Сдружение „България си ти“ : на четвъртата поредна годишна церемония, едва ли ще си задавате тъпи въпроси. Ключовата думичка е „ПОЛЕЗНИ“, за всяка една реална заслуга, а не „лъскави“ за всеки акт на „грижа за обществото“! Стойностни!

И точно в тази истинска атмосфера, Би Ай Ти бе отличена за „българска медия на годината“, за своята безпристрастност и професионализъм. Статуетката бе връчена лично от инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружението, на Анна Колевамениджър комуникации на медията. Така BiT се нареди до още истински българи и герои от всекидневието, за приноса на младата телевизия към българското общество, културата и спорта. И то на Церемония, която уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия за инженерни науки (IVA) Бьорн Нилсон.

Нилсон връчи първата почетна статуетка за вечерта на академик Стефан Воденичаров, председател на БАН, за огромната му работа през годините.

За своята смелост и всеотдайност, сред наградените беше героят от магистрала „Хемус“, пожарникарят Кирил Дикански, който с риск за своя собствен живот миналата година участва в зрелищна акция по спасяването на шофьор на катастрофирал тир, като повече от 20 мин вися от мост.

На четвъртата поред церемония с почетен знак бе награден и социологът доц. Иво Христов, който безспорно е най-точният анализатор на политически събития в страната, за което е чест гост на всички родни медии.

Даровитите малки учени от Националния отбор по физика бяха също сред лауреатите, с което „България си ти“ не само подчерта техния успех, но и пожела много успехи на децата за в бъдеще. Български ученици се пребориха с 85 държави и завоюваха 5 медала на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Индия.

Напълно заслужено Сдружение „България си ти“ отличи също гласовитите дами от „Мистерия на българските гласове“, с диригент д-р Дора Христова.

За принос към родното образование почетна статуетка бе присъдена и на Техническия университет в София. В най-голямото висше учебно заведение в страната се обучават над 11 000 млади специалисти в сферата на инженерното образование и наука. Отличието получи лично ректорът на университета проф. Георги Михов.

Традиционно „България си ти“ отличи посолство за топли дипломатически отношения. За 2015 година, заради добри търговски и културни връзки призът бе присъден на Китайското посолство у нас.

В спорта златна статуетка заслужено грабна младият, само 18-годишен боксьор Даниел Асенов – Тайсъна, който през изминалата година завоюва златото на последното Европейско първенство.

За принос към родната култура и изкуство, приз взе душата на родния театър, вечно усмихнатата Татяна Лолова. Развълнувана, „иконата“ на Родната комедия, получи своята статуетка лично от председателя на НС, Цецка Цачева. Вечната актриса не скри радостта си и с емоционална реч, и за пореден път предизивка бурните аплодсименти на публиката.

Наградите на Сдружение „България си ти“ са в памет на писателя, хуманитарист и литературен критик проф.д-р Тончо Жечев.

Почетните златни статуетки, които получиха наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

 

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ, и най-важното за КАКВО и КОЙ получава награда, какво означава истински СТОЙНОСТНИ НАГРАДИ, а не пози и парлама! Повод да бъдем оптимисти за бъдещето на нашата родина!

https://www.youtube.com/watch?v=f2Po9NI-A34

 

 

Източник: http://www.bulgarica.com/2016/03/15/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B1%D0%B8-%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2/

Програмата си поставя за цел  финансово стимулиране и подкрепа на творци на българската култура и наука, които разбират усвояването на европейския културен и духовен опит, като възможност за преоткриване и създаване на творчество с дълбоки корени в българската национална традиция и духовност.

По тази програма Сдружението организира и провежда церемонията по връчване на Годишните си награди за изключителен принос към българското общество. Тържествената вечер е посветена и на живота и творчеството на големия наш учен и интелектуалец проф. д-р Тончо Жечев. Целта е всяка година да се отличават големите българи, които с талант, неуморен труд, богат опит и родолюбие не спират да работят за добруването и еволюцията на обществото ни.

Сдружението подкрепя събития, свързани с националната култура и традиции, участва в представяне на нови книги, инициира паметни вечери, гостува на различни фестивали и др.

Това е програма, чрез която се реализират национални и регионални срещи и събори на членовете на мотоклубовете в страната и се инициират различни благотворителни инициативи.

През годините „България си ти!“ е съорганизатор или/и участник в поредица от национални и регионални събори и срещи, организирани от мотоклубовете в България, чиито председатели са учредители и членове на сдружението. Освен формулираните в програмата цели за сближаване, обмяна на опит, споделяне на общи проблеми и обсъждане на идеи за общонационални прояви, участниците в тези оригинални форми на диалог, инициират и активно участват в обявени благотворителни мероприятия за подпомагане дейността на „България си ти!“. „Дом за Гелеменови“, „И добрината воскресе“, "Коледа си ти!" са само част от тях.

Стимулиране на всички добри дела, които правят държавата ни силна и авторитетна. Това е целта на програма "Добрини".

Чрез нея се осъществява широк спектър от дейности – от организационно съдействие до материално и морално стимулиране на всички добри дела. Програмата интерпретира добрината като основен дълг на човека и я поставя наравно с човешките и граждански права и свободи. Защото гражданите освен права имат и задължения към своята държава и към останалите членове на обществото. Тяхно основно задължение е да създават и творят добрини.

В изпълнение на тази програма „България си ти!“ организира кампании за подпомагане на нуждаещи се деца и възрастни, хора в неравностойно положение. Двете най-големи кампании, които Сдружението организира и провежда са „Коледа си ти!“ и „И добрината воскресе!“.

Чрез нея се стремим да  съдействаме за честността на изборите у нас. По тази програма осъществихме множество дейности, най-мащабните, от които бяха граждански контрол на изборите и уникална антикампания. В гражданския контрол на парламентарните избори през 2013 г. „България си ти!“ се включи с  над 1000 наблюдатели в осъществяването на наблюдението на изборния процес в България. В деня на изборите постъпиха множество сигнали за различни нарушения, които бяха обработени и препратени към РИК и ЦИК. Докладът от мониторинга бе изпратен до представители на ЕК и президентът Росен Плевнелиев. В уникална класация за най-нежеланите български политици от последните 23 г. се включиха стотици хора в интернет пространството. Крайната цел бе да се установи колко от включените в класацията, ще бъдат издигнати отново като кандидати за депутати. Номинираните бяха 79 политици, от тях 41 бяха включени в изборните листи.

Чрез нея се подпомага диагностицирането и лечението на българи в нужда.

Тази програма стартира през 2013 г. и по нея вече имаме реализиран проект. Мобилен център за лазерна дентална медицина, включващ безплатна диагностика и зъболечение на социално слаби деца и техните семейства, както и хора в неравностойно положение, осъществявани с най-модерна лазерна техника, чрез мобилен кабинет.

Проектът е по идея на проф. д-р Норберт Гуткнехт (едно от светилата в денталната медицина, основател на първият институт, в който се обучават специалисти по лазерна дентална медицина). Ръководител на проекта е д-р Евгений Миронов. Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии.

Целта на програмата е да подкрепя можещите, талантливите и умните български деца, за да продължат да живеят, а в бъдеще и да работят в България, за да множат и своите лични успехи в живота, и успехите на нашата родина.

По програмата се реализират съревнованието "Цветна олимпиада", регата за деца, подпомагане на млади таланти.

"Цветна олимпиада" е една възможност, между деца от VIII до XII клас, да стимулираме, чрез съревнование, стремеж към овладяване на нови знание. Тя включва участие в състезание на олимпийския принцип по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии. „Цветна олимпиада“ се провежда в цялата страна и се състои от 3 етапа - областен, национален онлайн и финален кръг в София. Националните победители се награждават със стипендии и материални награди на официална церемония в столицата.

Това е програма за оказване на конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства. По нея се осъществяват организационни дейности и се съдейства за решаване на битови, социални и трудовоправни проблеми на български граждани от многодетни семейства,  както и на проблеми свързани с образованието на техните деца включително закупуване на нови домове, ремонтни дейности, осигуряване на средства за образование, транспорт, обзавеждане и много други. Подкрепяхме семействата и при намирането на работа, подкрепа за младежите от семействата при кандидатстване в университет.

Сдружението се гордее, че посредством благотворителни кампании успя да събере средства и да закупи домове за две от семействата, които подпомага.

Организиране и провеждане на: Първомартенска среща на многодетните семейства; среща на фамилиите със зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг; посещения в София и др.

Програмата цели ликвидирането на негативните социални и професионални практики

Чрез тази програма се съдейства за ликвидирането на негативни социални и професионални практики в сферата на организацията и сигурността на движението по пътищата, както и във взаимоотношенията между органите за контрол и участниците в движението по пътищата. Като гражданска организация, която отстоява и защищава правата на гражданите и спазването на законите , Сдружение „България си ти“ инициира законодателни промени, както и анализи на реално съществуващите проблеми.

Сдружение "България си ти!" участва във форуми, свързани с темата, инициира дебати, съдейства на хора, напомня за ролята на всеки един от нас в борбата с корупцията.

Поддържане на активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на толерантност и разбирателство.

Чрез тази програма се стимулират контактите между младите хора от различни религии и етноси, поддържа се активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на съвременните европейски ценности на толерантност и разбирателство.

В рамките на програмата почитаме религиозните традиции на различните етнически и религиозни групи в нашето общество, даваме широка гласност на всички инициативи, които водят към отстраняване на рецидивите на нетолерантност и ксенофобия.  Същевременно, в рамките на тази програма участваме в различни дискусионни срещи и форуми, както и в международни прояви.

По тази програма се организират молебени, ифтари, участие в международни и национални конференции и др.

По тази програма Сдружение „България си ти!“ води активен международен диалог, организира срещи и прави обмен на добри практики със сродни организации и с институции, участва в международни форуми и конференции, съдейства за добрия имидж на България. Особено важно бе събитието, което Сдружението организира, в Брюксел -„Ден на добрата новина“ от България през 2013 г., по идея на бившия ръководител на преговорния екип на ЕК с България г-жа Бриджит Чернота. То се превърна в знаменателно събитие за новата ни история и заслужено  породи чувство на национална гордост. В сърцето на Европа бяха представени пет проекта, определени като добри български новини - Сдружение „България си ти“, „Най-доброто от България” в мобилно приложение на д-р Барбара Пейдж–Робъртс, инициативата „Феникс Инспайър” във Видин, „Лютиерски център“, Дунавски център за изкуства и занаяти. Втората част на форума представи успешни бизнес примери от България.