Медиите за нас

BiT Би Ай Ти – България Си Ти – Където и Да Си

март 17, 2016, 11:10

BiT получи златна статуетка за „безпристрастност и професионализъм“ на едни от най-стойностните награди в България

Церемонията уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия

ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА НАГРАДЕНИТЕ И НАГРАЖДАВАЩИТЕ

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“ връчва годишната награда за българска медия на Анна Колева, мениджър комуникации на BiT. Видни българи бяха удостоени със статуетки за техния принос към българското общество, културата и спорта.

 

Ако чуете за връчване на награди, то първата ви мисъл винаги е, дали са стойностни те, или само парлама за имидж и пари. Особено в България и Америка!

Но ако изгледате, кой и защо получава златна статуетка от Сдружение „България си ти“ : на четвъртата поредна годишна церемония, едва ли ще си задавате тъпи въпроси. Ключовата думичка е „ПОЛЕЗНИ“, за всяка една реална заслуга, а не „лъскави“ за всеки акт на „грижа за обществото“! Стойностни!

И точно в тази истинска атмосфера, Би Ай Ти бе отличена за „българска медия на годината“, за своята безпристрастност и професионализъм. Статуетката бе връчена лично от инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружението, на Анна Колевамениджър комуникации на медията. Така BiT се нареди до още истински българи и герои от всекидневието, за приноса на младата телевизия към българското общество, културата и спорта. И то на Церемония, която уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия за инженерни науки (IVA) Бьорн Нилсон.

Нилсон връчи първата почетна статуетка за вечерта на академик Стефан Воденичаров, председател на БАН, за огромната му работа през годините.

За своята смелост и всеотдайност, сред наградените беше героят от магистрала „Хемус“, пожарникарят Кирил Дикански, който с риск за своя собствен живот миналата година участва в зрелищна акция по спасяването на шофьор на катастрофирал тир, като повече от 20 мин вися от мост.

На четвъртата поред церемония с почетен знак бе награден и социологът доц. Иво Христов, който безспорно е най-точният анализатор на политически събития в страната, за което е чест гост на всички родни медии.

Даровитите малки учени от Националния отбор по физика бяха също сред лауреатите, с което „България си ти“ не само подчерта техния успех, но и пожела много успехи на децата за в бъдеще. Български ученици се пребориха с 85 държави и завоюваха 5 медала на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Индия.

Напълно заслужено Сдружение „България си ти“ отличи също гласовитите дами от „Мистерия на българските гласове“, с диригент д-р Дора Христова.

За принос към родното образование почетна статуетка бе присъдена и на Техническия университет в София. В най-голямото висше учебно заведение в страната се обучават над 11 000 млади специалисти в сферата на инженерното образование и наука. Отличието получи лично ректорът на университета проф. Георги Михов.

Традиционно „България си ти“ отличи посолство за топли дипломатически отношения. За 2015 година, заради добри търговски и културни връзки призът бе присъден на Китайското посолство у нас.

В спорта златна статуетка заслужено грабна младият, само 18-годишен боксьор Даниел Асенов – Тайсъна, който през изминалата година завоюва златото на последното Европейско първенство.

За принос към родната култура и изкуство, приз взе душата на родния театър, вечно усмихнатата Татяна Лолова. Развълнувана, „иконата“ на Родната комедия, получи своята статуетка лично от председателя на НС, Цецка Цачева. Вечната актриса не скри радостта си и с емоционална реч, и за пореден път предизивка бурните аплодсименти на публиката.

Наградите на Сдружение „България си ти“ са в памет на писателя, хуманитарист и литературен критик проф.д-р Тончо Жечев.

Почетните златни статуетки, които получиха наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

 

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ, и най-важното за КАКВО и КОЙ получава награда, какво означава истински СТОЙНОСТНИ НАГРАДИ, а не пози и парлама! Повод да бъдем оптимисти за бъдещето на нашата родина!

https://www.youtube.com/watch?v=f2Po9NI-A34

 

 

Източник: http://www.bulgarica.com/2016/03/15/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B1%D0%B8-%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2/