На 9 юни започва националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ 2013/2014

юни 8, 2014, 07:08

На 9 юни 2014 (понеделник) точно в 14:00 часа ще стартира националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ 2013/2014. Имената на класираните участници за финалния кръг на „Цветна олимпиада“ 2013/2014 ще бъдат обявени след 15:30 часа на 9 юни на уеб сайта на Сдружение „България си ти!“

Лично доайенът на родната журналистика г-н Петко Бочаров, който е и почетен член на Сдружение „България си ти!“, ще натисне бутонът за началото на онлайн състезанието.

По време на съревнованието стотици ученици от цяла България ще „мерят“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Участниците са победители на регионалното ниво в съревнованието, където се включиха хиляди участници. Целта на Цветната олимпиада е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

В офиса на Сдружение „България си ти!“ на адрес: бул. „Витоша“ №108, ще се постави началото на уникалното по рода си състезание, където ще присъстват и почетните членове на организацията, както и авторите на изпитните материали – представители на БАН, СУ „Св. Климент Охридски“, Асоциацията на учителите по български език и литература.

На 16 юни ще се състои финалният кръг на Цветната олимпиада. А на 17 юни на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“ ще бъдат наградени националните победители, където се очакват гости от страната и чужбина и водещи обществени личности.