Блог

Национално движение „България си ти!“ обявява конкурс за социален клип

апр 12, 2013, 16:30

Национално движение „България си ти!” обявява конкурс за социален клип за дарителска SMS кампания, чиято цел е да осигури дом на многодетно българско семейство, живеещо в крайна бедност.

Конкурсът има за цел да насърчи видео творчеството от страна на младежите и да открие уникален клип за набиране на средства, който ще се излъчва в големите национални и кабелни телевизии. Бъдете креативни и покажете най-доброто от себе си!

Изисквания към видеото:

Видеото трябва да бъде на български език, с дължина между 15 и 30 секунди. Да включва информация за семейството, СМС номерата за дарение и целта на кампанията. (17 777 DMS DAR). Във видео клипът трябва да има възможност за включване логото на Движението и voiceover с подробности около дарителската кампания.

Форматът трябва да бъде със стандартна разделителна способност (720 × 576 пиксела, за предпочитане в 16/9) или High Definition (1280 х 720 пиксела или по-горе).

НД „България си ти!“ ще предостави възможност за заснемане на семейството.

Видеото не трябва да съдържа насилие, расистки коментари, порнографско съдържание, лични атаки срещу хора или организации и други нецензурни кадри.

Дори да имате само идеен проект или сценарии, не се притеснявайте да се свържете с нас и ние да ви насочим за по-нататъшна работа.

Видеото трябва да бъде създадено специално за тази кампания и да не е печелило или участвало в други конкурси. Клиповете, които не отговарят на изискванията, автоматично отпадат.

Готовата продукция или линк към нея изпращайте на имейл: office@bulgariasiti.com

Победителят ще получи финансова награда и възможност за бъдеща професионална реализация.

Краен срок: 31 май 2013г.

За въпроси участниците могат да се свържат с нас по всяко време на тел.0886555558 Здравка Христова; 0885938940 Димитър Георгиев или на имейл office@bulgariasiti.com

Информация за семейство Гелеменови.

Семейство Гелеменови – Мариела на 27г. и Костадин на 30г. имат 3 деца  Димитър, Петко и Симона . 4-годишния им син Петко има вроден порок на сърцето. Семейството обитават общинско жилище. Младите били принудени да се преместят при майката и бащата на Мариела, тъй като ги изгонили посреднощ от квартирата, заради неплатен наем. Костадин е безработен и изхранва семейството си с лов на жаби, които продава на ресторанти. През лятото пловдивските рокери и Национално движение “България си ти” сбъднаха мечтата на Мариела и Костадин да се оженят, направиха им безплатна сватбено тържество и събраха средства, с които фамилията плати тока в квартирата, за да не живеят на тъмно. Преди време Мариела загубила детските, тъй като нямала пари да си поднови личната карта. “Събрахме и я смених, така че вече можем да разчитаме и на тези пари, но майчинството за Петко ми свърши. Майка ми и баща ми цял живот са обитавали това общинско жилище и аз съм родена тук. Татко е с микроинфаркт, но въпреки това лови жаби с Костадин. Майка ми е с диабет, но продава в павилион за вестници. Сключихме договор за разсрочено плащане на наема и за погасяване на дълга от 4000 лева към EVN. Не искам да ви кажа в каква мизерия живеем. От година в апартамента няма ток, децата студуват. Готвим на газов котлон и пет души обитаваме една стая”, обяснява драмата си младата жена. Задълженията към ВиК надхвърлят 1000 лева.

Поради липса на средства семейството няма пари да плати и наема на общинското жилище и кметът на Пловдив, Иван Тотев, отпрати предупреждение, че ще ги изгони. В писмо, адресирано до Тотев, НД „България си ти!” отправи молба семейството да не бъде оставено без покрив до закупуване на апартамент.

Историята на младото сем. Гелеменови трогна и Денис Родман, който също ще им помогне. В края на месец април, за Мача на звездите, Родман ще бъде отново в България, когато ще направи и самото дарение.