Блог

Национално движение “България си ти!” обявява конкурс за социален клип

апр 12, 2013, 16:30

Национално движение „България си ти!” обявява конкурс за социален клип за дарителска SMS кампания, чиято цел е да осигури дом на многодетно българско семейство, живеещо в крайна бедност.

Конкурсът има за цел да насърчи видео творчеството от страна на младежите и да открие уникален клип за набиране на средства, който ще се излъчва в големите национални и кабелни телевизии. Бъдете креативни и покажете най-доброто от себе си!

Изисквания към видеото:

Видеото трябва да бъде на български език, с дължина между 15 и 30 секунди. Да включва информация за семейството, СМС номерата за дарение и целта на кампанията. (17 777 DMS DAR). Във видео клипът трябва да има възможност за включване логото на Движението и voiceover с подробности около дарителската кампания.

Форматът трябва да бъде със стандартна разделителна способност (720 × 576 пиксела, за предпочитане в 16/9) или High Definition (1280 х 720 пиксела или по-горе).

НД „България си ти!“ ще предостави възможност за заснемане на семейството.

Видеото не трябва да съдържа насилие, расистки коментари, порнографско съдържание, лични атаки срещу хора или организации и други нецензурни кадри.

Дори да имате само идеен проект или сценарии, не се притеснявайте да се свържете с нас и ние да ви насочим за по-нататъшна работа.

Видеото трябва да бъде създадено специално за тази кампания и да не е печелило или участвало в други конкурси. Клиповете, които не отговарят на изискванията, автоматично отпадат.

Готовата продукция или линк към нея изпращайте на имейл: office@bulgariasiti.com

Победителят ще получи финансова награда и възможност за бъдеща професионална реализация.

Краен срок: 31 май 2013г.

За въпроси участниците могат да се свържат с нас по всяко време на тел.0886555558 Здравка Христова; 0885938940 Димитър Георгиев или на имейл office@bulgariasiti.com

Информация за семейство Гелеменови.

Семейство Гелеменови – Мариела на 27г. и Костадин на 30г. имат 3 деца  Димитър, Петко и Симона . 4-годишния им син Петко има вроден порок на сърцето. Семейството обитават общинско жилище. Младите били принудени да се преместят при майката и бащата на Мариела, тъй като ги изгонили посреднощ от квартирата, заради неплатен наем. Костадин е безработен и изхранва семейството си с лов на жаби, които продава на ресторанти. През лятото пловдивските рокери и Национално движение “България си ти” сбъднаха мечтата на Мариела и Костадин да се оженят, направиха им безплатна сватбено тържество и събраха средства, с които фамилията плати тока в квартирата, за да не живеят на тъмно. Преди време Мариела загубила детските, тъй като нямала пари да си поднови личната карта. “Събрахме и я смених, така че вече можем да разчитаме и на тези пари, но майчинството за Петко ми свърши. Майка ми и баща ми цял живот са обитавали това общинско жилище и аз съм родена тук. Татко е с микроинфаркт, но въпреки това лови жаби с Костадин. Майка ми е с диабет, но продава в павилион за вестници. Сключихме договор за разсрочено плащане на наема и за погасяване на дълга от 4000 лева към EVN. Не искам да ви кажа в каква мизерия живеем. От година в апартамента няма ток, децата студуват. Готвим на газов котлон и пет души обитаваме една стая”, обяснява драмата си младата жена. Задълженията към ВиК надхвърлят 1000 лева.

Поради липса на средства семейството няма пари да плати и наема на общинското жилище и кметът на Пловдив, Иван Тотев, отпрати предупреждение, че ще ги изгони. В писмо, адресирано до Тотев, НД „България си ти!” отправи молба семейството да не бъде оставено без покрив до закупуване на апартамент.

Историята на младото сем. Гелеменови трогна и Денис Родман, който също ще им помогне. В края на месец април, за Мача на звездите, Родман ще бъде отново в България, когато ще направи и самото дарение.

Програмата си поставя за цел  финансово стимулиране и подкрепа на творци на българската култура и наука, които разбират усвояването на европейския културен и духовен опит, като възможност за преоткриване и създаване на творчество с дълбоки корени в българската национална традиция и духовност.

По тази програма Сдружението организира и провежда церемонията по връчване на Годишните си награди за изключителен принос към българското общество. Тържествената вечер е посветена и на живота и творчеството на големия наш учен и интелектуалец проф. д-р Тончо Жечев. Целта е всяка година да се отличават големите българи, които с талант, неуморен труд, богат опит и родолюбие не спират да работят за добруването и еволюцията на обществото ни.

Сдружението подкрепя събития, свързани с националната култура и традиции, участва в представяне на нови книги, инициира паметни вечери, гостува на различни фестивали и др.

Това е програма, чрез която се реализират национални и регионални срещи и събори на членовете на мотоклубовете в страната и се инициират различни благотворителни инициативи.

През годините „България си ти!“ е съорганизатор или/и участник в поредица от национални и регионални събори и срещи, организирани от мотоклубовете в България, чиито председатели са учредители и членове на сдружението. Освен формулираните в програмата цели за сближаване, обмяна на опит, споделяне на общи проблеми и обсъждане на идеи за общонационални прояви, участниците в тези оригинални форми на диалог, инициират и активно участват в обявени благотворителни мероприятия за подпомагане дейността на „България си ти!“. „Дом за Гелеменови“, „И добрината воскресе“, "Коледа си ти!" са само част от тях.

Стимулиране на всички добри дела, които правят държавата ни силна и авторитетна. Това е целта на програма "Добрини".

Чрез нея се осъществява широк спектър от дейности – от организационно съдействие до материално и морално стимулиране на всички добри дела. Програмата интерпретира добрината като основен дълг на човека и я поставя наравно с човешките и граждански права и свободи. Защото гражданите освен права имат и задължения към своята държава и към останалите членове на обществото. Тяхно основно задължение е да създават и творят добрини.

В изпълнение на тази програма „България си ти!“ организира кампании за подпомагане на нуждаещи се деца и възрастни, хора в неравностойно положение. Двете най-големи кампании, които Сдружението организира и провежда са „Коледа си ти!“ и „И добрината воскресе!“.

Чрез нея се стремим да  съдействаме за честността на изборите у нас. По тази програма осъществихме множество дейности, най-мащабните, от които бяха граждански контрол на изборите и уникална антикампания. В гражданския контрол на парламентарните избори през 2013 г. „България си ти!“ се включи с  над 1000 наблюдатели в осъществяването на наблюдението на изборния процес в България. В деня на изборите постъпиха множество сигнали за различни нарушения, които бяха обработени и препратени към РИК и ЦИК. Докладът от мониторинга бе изпратен до представители на ЕК и президентът Росен Плевнелиев. В уникална класация за най-нежеланите български политици от последните 23 г. се включиха стотици хора в интернет пространството. Крайната цел бе да се установи колко от включените в класацията, ще бъдат издигнати отново като кандидати за депутати. Номинираните бяха 79 политици, от тях 41 бяха включени в изборните листи.

Чрез нея се подпомага диагностицирането и лечението на българи в нужда.

Тази програма стартира през 2013 г. и по нея вече имаме реализиран проект. Мобилен център за лазерна дентална медицина, включващ безплатна диагностика и зъболечение на социално слаби деца и техните семейства, както и хора в неравностойно положение, осъществявани с най-модерна лазерна техника, чрез мобилен кабинет.

Проектът е по идея на проф. д-р Норберт Гуткнехт (едно от светилата в денталната медицина, основател на първият институт, в който се обучават специалисти по лазерна дентална медицина). Ръководител на проекта е д-р Евгений Миронов. Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии.

Целта на програмата е да подкрепя можещите, талантливите и умните български деца, за да продължат да живеят, а в бъдеще и да работят в България, за да множат и своите лични успехи в живота, и успехите на нашата родина.

По програмата се реализират съревнованието "Цветна олимпиада", регата за деца, подпомагане на млади таланти.

"Цветна олимпиада" е една възможност, между деца от VIII до XII клас, да стимулираме, чрез съревнование, стремеж към овладяване на нови знание. Тя включва участие в състезание на олимпийския принцип по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии. „Цветна олимпиада“ се провежда в цялата страна и се състои от 3 етапа - областен, национален онлайн и финален кръг в София. Националните победители се награждават със стипендии и материални награди на официална церемония в столицата.

Това е програма за оказване на конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства. По нея се осъществяват организационни дейности и се съдейства за решаване на битови, социални и трудовоправни проблеми на български граждани от многодетни семейства,  както и на проблеми свързани с образованието на техните деца включително закупуване на нови домове, ремонтни дейности, осигуряване на средства за образование, транспорт, обзавеждане и много други. Подкрепяхме семействата и при намирането на работа, подкрепа за младежите от семействата при кандидатстване в университет.

Сдружението се гордее, че посредством благотворителни кампании успя да събере средства и да закупи домове за две от семействата, които подпомага.

Организиране и провеждане на: Първомартенска среща на многодетните семейства; среща на фамилиите със зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг; посещения в София и др.

Програмата цели ликвидирането на негативните социални и професионални практики

Чрез тази програма се съдейства за ликвидирането на негативни социални и професионални практики в сферата на организацията и сигурността на движението по пътищата, както и във взаимоотношенията между органите за контрол и участниците в движението по пътищата. Като гражданска организация, която отстоява и защищава правата на гражданите и спазването на законите , Сдружение „България си ти“ инициира законодателни промени, както и анализи на реално съществуващите проблеми.

Сдружение "България си ти!" участва във форуми, свързани с темата, инициира дебати, съдейства на хора, напомня за ролята на всеки един от нас в борбата с корупцията.

Поддържане на активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на толерантност и разбирателство.

Чрез тази програма се стимулират контактите между младите хора от различни религии и етноси, поддържа се активен мултикултурен диалог и възпитание в духа на съвременните европейски ценности на толерантност и разбирателство.

В рамките на програмата почитаме религиозните традиции на различните етнически и религиозни групи в нашето общество, даваме широка гласност на всички инициативи, които водят към отстраняване на рецидивите на нетолерантност и ксенофобия.  Същевременно, в рамките на тази програма участваме в различни дискусионни срещи и форуми, както и в международни прояви.

По тази програма се организират молебени, ифтари, участие в международни и национални конференции и др.

По тази програма Сдружение „България си ти!“ води активен международен диалог, организира срещи и прави обмен на добри практики със сродни организации и с институции, участва в международни форуми и конференции, съдейства за добрия имидж на България. Особено важно бе събитието, което Сдружението организира, в Брюксел -„Ден на добрата новина“ от България през 2013 г., по идея на бившия ръководител на преговорния екип на ЕК с България г-жа Бриджит Чернота. То се превърна в знаменателно събитие за новата ни история и заслужено  породи чувство на национална гордост. В сърцето на Европа бяха представени пет проекта, определени като добри български новини - Сдружение „България си ти“, „Най-доброто от България” в мобилно приложение на д-р Барбара Пейдж–Робъртс, инициативата „Феникс Инспайър” във Видин, „Лютиерски център“, Дунавски център за изкуства и занаяти. Втората част на форума представи успешни бизнес примери от България.