Медиите за нас

„ИНФОМРЕЖА“: Награждават най-добрите ученици в Цветната олимпиада в Кюстендил

окт 7, 2013, 21:48

Награждават най-добрите ученици в Цветната олимпиада в град Кюстендил. Събитието ще се състои в Общинския театър в града на черешите от 17,30 ч. на 8 октомври (вторник).

Над 200 ученици от 8 до 12 клас на ЕГ „Д-р Петър Берон“ се включиха в изпитите по български и английски език, математика, история и география. За победителите са подготвени символични награди и грамоти.

След награждаването ще се проведе дискусия относно образованието в България между гостите, учителите, родителите и учениците. Хлапетата ще бъдат специално поздравени от „българския Франк Синатра“ Васил Петров, световната шампионка по бийтбокс Печенката и хитовият изпълнител Кристо.

В тържеството ще се включат кметът на град Кюстендил Петър Паунов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Радостина Новакова, мениджърът на Британския съвет за България Любов Костова, доц. Иван Кабаков от катедра „Теория и история на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“, председателят на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова, журналисти и др.

Събитието е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организицията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевремeнно напусналите училище деца.

Източник: http://infomreja.bg/nagrajdavat-naj-dobrite-uchenici-v-cvetnata-olimpiada-v-kiustendil-13990.html