Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Ученици в Ямбол се съревновават в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“

ное 30, 2013, 15:48

Ученици от област Ямбол „мерят“ знания в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, съобщиха от Национално движение „България си ти!“. Децата се съревновават по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на община Ямбол.
Олимпиадата се провежда от 28 ноември до 3 декември в 7 училища – СОУ „П. К. Яворов“-Стралджа, ГПЧЕ „Васил Карагьозов“-Ямбол, МГ „Атанас Радев“-Ямбол, ПГИ „Г. С. Раковски“, ПГ по хранителни технологии и туризъм-Ямбол, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии-Ямбол, Гимназия „Васил Левски“.
Участието им в проявата е доброволно. Съревнованието се провежда между ученици от 8 до 12 клас. При провеждане на изпитите критериите са повишени. След успешно провеждане на инициативата ще се излъчат областни победители.
Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца е изпълнение с участието на гласовете на „България си ти!“. Проявата ще се състои на 6 декември в град Ямбол.
Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“; среща с представители на български университети и Българската академия на науките. Инициативата е част от програмата на движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.

Източник:http://www.focus-news.net/news/2013/11/30/1854579/uchenitsi-v-yambol-se-sarevnovavat-v-natsionalnata-obrazovatelna-initsiativa-tsvetna-olimpiada.html