Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Президентът Росен Плевнелиев откри третия панел на форума на Центъра за глобален диалог и сътрудничество във Виена

дек 4, 2013, 20:52

Президентът на Република България Росен Плевнелиев откри третия панел на форума на Центъра за глобален диалог и сътрудничество във Виена, съобщиха от пресцентъра на Национално движение „България си ти!“. Държавният глава обясни какви забележителни резултати сме постигнали българите в условията на криза. Той даде препоръки на гостите на форума. Той добави, че Европейският съюз е изиграл голяма роля за общуването на страните от Балканския полуостров, изчезнали са дразгите и надпреварите между Румъния, Гърция, Югославия и сега работим заедно със съседите, за да може да се развива бизнесът между държавите. Плевнелиев подчерта важността на връзката и сътрудничеството между страните от региона. Очаква се той да присъства и на официалната вечеря по случай закриването на форума.
Във форума ще участват председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън. Домакин на събитието е президентът Петър Стоянов 1997-2002.
По-рано днес участие в събитието взе и президентът на Македония Георге Иванов. Той изрази мнението си за глобалната криза и нейното негативно влияние върху икономиките на страните и взаимоотношенията между тях. Президентът Иванов подчерта, че въпреки че сме малки държави, имаме богата история. Той разговаря с председателя на НД „България си ти!“ Димитър Куцаров. Те обсъдиха взаимоотношенията между българския и македонския народ. Македонският държавен глава заяви: „Народите ни се сакат, време е дошло политиците да се земат у ръце и да помислим над това!“ Председателят на „България си ти!“ сподели, че това е пътят, по който да вървят Македония и България заедно, говорейки един и същи език, живеейки като добри съседи и братя.

Източник:http://www.focus-news.net/news/2013/12/04/1856285/prezidentat-rosen-plevneliev-otkri-tretiya-panel-na-foruma-na-tsentara-za-globalen-dialog-i-satrudnichestvo-vav-viena.html