Медиите за нас

STARAZAGORAUTRE.BG: Печенката и Сантра ще пеят за отличниците в Стара Загора

фев 20, 2014, 14:40

Наградите ще са за отличили се ученици от област Стара Загора в Националната образователна инициатива Цветна олимпиада.
Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.
Организацията работи и в съответствие със стратегия Европа 2020, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10% делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал, възобновяване на връзката дете-учител-родител, среща с представители на български университети и Българската академия на науките.
В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника Джон Атанасов – Стара Загора, Природоматематическа гимназия Гео Милев – Стара Загора, СОУ Иван Вазов – Стара Загора, СОУ Екзарх Антим Първи -град Казанлък, СОУ Христо Ботев – Павел Баня, СОУ Васил Левски – Гълъбово.

Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот, а тържеството се очаква да бъде празник на знанието в Стара Загора.
Тържественото награждаване ще се състои на 21 февруари (петък) в Драматичен театър Гео Милев от 17:30 часа, когато победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци – световния шампион по бийтбокс Печенката и Сантра.

Входът е свободен.
Инициативата се подкрепя от Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Клуб на работодателя – Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора и Регионален академичен център – Стара Загора.

Източник:http://www.starazagorautre.bg/2014/02/20/210620-pechenkata_i_santra_shte_peyat_za_otlichnitsite_v_stara_zagora