Медиите за нас

Sofia News: Церемония по награждаването на националните победители в „Цветна олимпиада“ и концерт по повод Международния ден на детето

юни 3, 2015, 13:43

Уважаеми Дами и Господа,
За нас е изключителна чест и удоволствие да Ви поканим да бъдете част от церемонията по връчването на наградите на националните победители в „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“. Тържествената церемония ще се проведе на 1 юни /понеделник/ 2015 г. от 18:30 ч. в Народния театър „Иван Вазов“ и ще бъде съпроводена от празничен концерт по повод Международния ден на детето. Проявата се подкрепя от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Като гражданско сдружение ние сме приели за своя кауза подпомагане на децата в България и подкрепа на даровитите ученици. Една от програмите ни, ползваща се с общо одобрение и подкрепа, е именно „Цветна олимпиада“. Проектът е в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата, осъществява се в партньорство с Българската академия на науките и Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Представители на дипломатическия корпус у нас също неведнъж са изразявали своите симпатия и подкрепа към проекта. През 2014/2015 учебна година наши екипи проведоха „Цветна олимпиада“ във всички 28 области на страната. През април класираните ученици от областния кръг се съревноваваха в национален онлайн кръг, електронното издание на „Цветна олимпиада“.
На церемонията ще бъдат наградени петте най-добри деца по български, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии в цяла България, които са национални победители в „Цветната олимпиада“. На проявата ще присъстват гости от страната и чужбина, представители на дипломатическия корпус, учени, университетски преподаватели, интелектуалци, бизнесмени. Почетни гости на проявата ще бъдат Омбудсмана на РБ г-н Константин Пенчев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев. Церемонията ще бъде и със специалното участие на: Детския хор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Декстър, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката.
Правим всичко това, защото вярваме, че знанието е вродено у децата и те заслужават да бъдат насърчени в този специален за тях ден. Ден, в който всички ще имат възможност да споделят радостта от постиженията на можещите и умни деца на България. Постижения, които вярваме в бъдеще ще продължават да множат, а с тях – и успехите на нашата родина.

С уважение,
Екипът на Сдружение „България си ти!“

http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=84001&nxt=0