Медиите за нас

SLIVEN NEWS: Ученици от Сливен в национална образователна инициатива

дек 10, 2013, 15:45

Ученици от област Сливен „мерят“ знания в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата се съревновават по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на община Сливен.

Олимпиадата се провежда от 4 до 11 декември в училищата – 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.

Съревнованието се провежда между ученици от 8 до 12 клас, като участието им е доброволно. При провеждане на изпитите критериите са повишени. След успешно провеждане на инициативата се излъчват областни победители.

Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца е изпълнение с участието на гласовете на „България си ти!“. Проявата ще се състои на 14 декември в зала НТС, град Сливен, от 18:00 часа.

Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“; среща с представители на български университети и Българската академия на науките. Инициативата е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.

В края на учебната 2013/2014 година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове.

С вяра и надежда в добрите дела и новини: Национално движение „България си ти“

Източник:http://goo.gl/Frn9I5