Медиите за нас

SLIVEN NEWS:Бобо и Сантра награждават победителите от Сливен в Национална образователна инициатива

дек 13, 2013, 12:15

Учениците от област Сливен, които се съревноваваха в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, ще бъдат наградени на тържествена церемония на 14 декември от 18:00 ч. в залата на НТС. В четвъртък представители на Движението, училищата, РИО – Сливен и Община Сливен сравниха резултатите на участниците и определиха областните победители в инициативата.

Олимпиадата се проведе от 4 до 11 декември в училищата – 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.

Първенците ще бъдат наградени от утвърдени в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието. Подарък за всички деца ще бъде поздравът от хип-хоп таланта Бобо и любимата на младежите изпълнителка Сантра.

Освен това, от всяко училище ще има творчески изяви на ученици – ще бъдат изложени макети, ще има коледен базар с картички от бисквити и др., изпълнения и танци.

Очаква се да присъства зам.-кметът по хуманитарните дейности на град Сливен – г-н Иван Славов, световнаият шампион по гребане Виктория Димитрова, представители на БАН и на РИО-Сливен, проф. д-р инж. Андреас Хараламбус, адв. Андриана Андреева, зам. председател на адвокатската колегия в Сливен, Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей Сливен, Даниела Ненчева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович”.

Учениците се съревноваваха по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. В олимпиадата могат да участват ученици  от 8 до 12 клас, а при провеждане на изпитите критериите са повишени. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“. В края на учебната 2013/2014 година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на Община Сливен.

Очакваме Ви на 14-ти в залата на НТС, град Сливен. Входът е свободен!   

Източник:http://goo.gl/yCk7u1