Медиите за нас

SLIVEN LIVE: Ученици от Сливен участваха в „Цветна олимпиада“

дек 14, 2013, 11:40

Награждаването на победителите е тази вечер

Ученици от област Сливен участваха в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата показаха знания и умения по български език и литература, английски или немски език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“.

Олимпиадата се проведе в училищата – 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора. Надпреварата се проведе  между ученици от 8 до 12 клас, като участието им бе доброволно.
След успешно проведената инициатива се излъчиха  областни победители.

Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Проявата ще се състои тази вечер в зала НТС, град Сливен, от 18.00 часа. В края на учебната 2013 – 2014 година, победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове.

Източник:http://www.slivenlive.bg/uchenici-ot-sliven-uchastvaha-v-cvetna-olimpiada-1869.html