Медиите за нас

RegNews.net: Горнооряховчанка се нареди сред победителите от „Цветна олимпиада”

юни 19, 2014, 11:30

В петицата на националните победители от Образователната инициатива „Цветна олимпиада” се нареди Александра Тодорова от СОУ „В. Грънчаров” в Г. Оряховица. Престижното отличие момичето спечели в надпреварата по английски език, а призовете във всички категории бяха връчени на тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов”.

Имената на победителите бяха обявени лично от космическия глас на България Валя Балканска, тенора Калуди Калудов, Теди Кацарова, световния шампион по бийтбокс Печенката, любимката на младежите Сантра – всички те почетни членове на Сдружение „България си ти!“, което е и организатор на „Цветна олимпиада”.

Награди бяха раздадени в 6 категории – „Български език и литература“, „Английски език“, „Немски език“, „Френски език“, „Математика“, „Информатика и информационни технологии“. Отличените получиха целогодишни стипендии за следващата учебна година и таблети. Сред гостите на церемонията бяха представители на дипломатическия корпус, доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, представители на БАН и СУ „Свети Климент Охридски“, множество културни и образователни дейци, директори, учители.

Целта на „Цветна олимпиада” е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания чрез съревнование. Чрез проявата Сдружение „България си ти!“ се стреми да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството.

Източник: http://www.regnews.net/newss/bg/9143