Медиите за нас

PLOVDIV24.BG: Празник на знанието в Пловдив

фев 21, 2014, 14:33

Сдружение „България си ти!“ има удоволствието да ви покани на тържественото награждаване на отличилите се ученици от Област Пловдив в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“.
Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца.
Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на български университети и Българската академия на науките.
В олимпиадата се включиха ученици от СОУ „Любен Каравелов“ – Пловдив, ЕГ ,,Иван Вазов‘‘ – Пловдив, Национална Търговска Гимназия – Пловдив, СОУ ,,Христо Смирненски“ – гр. Хисар, ПГ ,,Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот и СОУ „Христо Проданов“ – Карлово.
Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии.
Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот, а тържеството се очаква да бъде празник на знанието в град Пловдив.
На 25 февруари (вторник) в Концертна зала в Пловдив от 17:30 ч. победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци: хип-хоп изпълнителят Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката, Сантра и други. Входът е свободен!

Източник: http://news.plovdiv24.bg//480062.html