Медиите за нас

PLOVDIV-ONLINE: Празник на знанието в Пловдив

фев 21, 2014, 15:46

Сдружение „България си ти!“ канят на тържественото награждаване на отличилите се ученици от Област Пловдив в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“.

Церемонията е на 25 февруари (вторник) в сградата на Операта (бивш Партиен дом) в Пловдив от 17:30 ч., когато победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци: хип-хоп изпълнителят Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката, Сантра и др.

Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020″, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца.

В олимпиадата се включиха ученици от СОУ „Любен Каравелов“ – Пловдив, ЕГ ,,Иван Вазов“ – Пловдив, Национална Търговска Гимназия – Пловдив, СОУ ,,Христо Смирненски“ – гр. Хисар, ПГ ,,Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот и СОУ „Христо Проданов“ – Карлово.

Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии.

Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот, а тържеството се очаква да бъде празник на знанието в Пловдив.

Източник: http://www.plovdiv-online.com/kultura/item/55426-pr%D0%B0znik-n%D0%B0-zn%D0%B0nieto-v-plovdiv