Медиите за нас

NEWS 7: Инициативата „И добрината воскресе!“ във Видин и Казанлък

апр 19, 2014, 18:01

Сдружение „България си ти!“ дари хранителни пакети на многодетни семейства, социално слаби, бездомни и хора без родители

За втора поредна година сдружение „България си ти“ провежда инициативата „И добрината воскресе“. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, от сдружението раздадоха на многодетни семейства от община Казанлък пакети с хранителни продукти.
Част от даренията получи многолюдната фамилия на Цанка и Иван Палови. 13 деца живеят под покрива на двамата родители. Най-малките са близначки на три години, а най-голямото е момче на 26 години. 15-членното семейство Палови живеят с по-малко от 1000 лв. на месец. Не получават социални помощи, но са щастливи от това да са заедно.
Сдружението осигурява постоянна грижа за над 10 семейства. Инициативата е част от програмата „Добрини“. За Великден са раздадени над 600 пакета. Основни хранителни продукти, боб, леща, ориз, олио, козунак, тестени и сладки изделия, пръчици.
Вчера, в най-скръбния ден за християните – Разпети петък, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан връчи празнични хранителни пакети на бедни българи от Видин, осигурени от инициативата „И добрината воскресе!“.
„Сдружение „България си ти!“ идват от другия край на страната, за да поднесат в името на Христа своите дарове за тези, които имат нужда да посрещнат празника с повече радост и внимание и с по-богата трапеза“, каза Дядо Дометиан. Той благослови нуждаещите се миряни и пожела светли празници на всички.
В катедралния храм „Св. Димитър“ във Видин помощи за празника получиха многодетни семейства, социално слаби, както и бездомни и хора без близки и родители.

Източник: http://goo.gl/FexCGT