Медиите за нас

Moreto.net: Ученици от Област Варна се съревновават в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“

март 20, 2014, 12:13

Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“ започна в Област Варна, научи Moreto.net. Целта на инициативата е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски и немски езици, математика и информационни технологии. След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определя областните победители, които биват тържествено наградени.

Досега „Цветната олимпиада“ е провеждана в над 10 региона в България. А в края на учебната 2013/2014 г. всички победители на регионално ниво ще се състезават помежду си в национален кръг посредством интернет. Проявата цели да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството. Учениците се симулират да четат книги и по-специално на съвременни български автори.

Проявата се осъществява с подкрепата на Община Варна и РИО – Варна.

Отличилите се ученици от Област Варна ще бъдат наградени на тържествена церемония от гласовете на „България си ти!“ и техни любими изпълнители Сантра, хип-хоп талантът Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката, както и от учени, университетски преподаватели и водещи обществени личности, които да вдъхновят децата и учителите. Специално за церемонията и за да връчат грамоти на победителите, ще дойдат доайенът на родната журналистика – г-н Петко Бочаров и представители на дипломатическия корпус. Награждаването ще се състои на 27 март (четвъртък) в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, от 17:00 ч. Входът е свободен.

Източник: http://www.moreto.net/novini.php?n=244951