Медиите за нас

Kpd.bg: ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ С НАГРАДА „БЪЛГАРИЯ СИ ТИ“ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ

март 21, 2014, 12:59

Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев и екипът на банката бяха удостоени с почетната награда за благотворителност на сдружение „България си ти“ на официална церемония, която се състоя в Софийската опера и балет снощи. Годишните награди на сдружението се връчват в памет на видния писател и тълкувател на българската същност проф. д-р Тончо Жечев.

Призът е бронзова статуетка, изработена от скулптора Евгений Кузманов, която притежава специална символика – да не престават да се огласяват делата на успелите и достойни българи.
От сдружението изтъкват, че КТБ АД се е доказала като социално отговорна институция, която дългосрочно и последователно осъществява дарителски инициативи в различни сфери от обществения живот – образование, здравеопазване, култура, наука, изкуство, икономика, спорт.

Освен че е основател на повечето от тях, Председателят на Надзорния съвет на банката Цветан Василев прави и редица лични дарения. С негови средства е изграден паметникът на големия български банкер и общественик Атанас Буров пред Народния театър „Иван Вазов“, обновяват се православни църкви и манастири, поощряват се изявени студенти и млади учени.

През 2013 г. Корпоративна търговска банка АД и лично Цветан Василев помагат за осъществяването на проекти на сдружение „България си ти“, сред които – закупуването на микробус, превърнат днес в мобилен дентален кабинет. Сред останалите наградени бяха акад. Дечко Павлов, проф. Александър Чирков, оперният певец Калуди Калудов, посланикът на Германия – Н. Пр. Матиас Хьопфнер.

Източник: https://www.kpd.bg/bg/articles/cat-32/article-282.html