Медиите за нас

In Life: Наградиха умните и можещи деца на България

юни 3, 2015, 15:28

Вчера вечерта в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата бяха наградени националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 г. В нея се включиха ученици от 8 до 12 клас, а до финала достигнаха представители на Габрово, Видин, Велинград, Хасково, Благоевград, Враца, Ямбол, Велико Търново, Добрич, Силистра, Ямбол, Карнобат, Варна, Монтана, Сандански, Димитровград, Хайредин и Дупница.

Негово Величество Цар Симеон II връчи медалите на отличилите се ученици по български език и литература.

Церемонията бе съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето.

Организатори на проявата са Сдружение „България си ти!“ с подкрепата на: Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община,омбудсмана Константин Пенчев, председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, представители на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. Проявата  премина със специалното участие на Детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката.

В програмата участваха и млади таланти, които поздравиха своите връстници в Деня на детето.

Националните победители „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Първенците са по пет от всяка от дисциплините.

Учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. Всички те са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

„Цветна олимпиада“ е в Националния календар на Министерство на образованието и науката за извънучилищни дейности и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.

Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

http://inlife.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3/