Медиите за нас

FROG NEWS: Шоу и аплодисменти при награждаването на победителите в „Цветна олимпиада“

март 28, 2014, 11:40

Музикално съзвездие от поп, хип-хоп, джаз, бийтбокс и класика изненада всички гости на церемонията по награждаването на победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ от Област Вана. Сантра, Бобо, Васил Петров, Печенката и големия тенор Калуди Калудов лично връчиха грамоти на победителите и ги поздравиха.

Специално, за да зарадват и вдъхновят децата и учителите присъстваха и треньорът на Националния отбор по борба Армен Назарян, треньорът на Националния отбор по математика проф. Петър Бойваленков, комисар Димитър Димитров, зам.-директор на ОДМВР – Варна, капитан I ранг от командването на ВМС Любомир Друмев, гл. инспектор Стоян Стоянов от ОУПБЗН, г-жа Стела Иванова от изд. „Проосвета“, проф. Атанас Палазов, директор на Института по океанология, г-н Стефан Генчев, управител „Технополис“, Г-жа Ирена Радева, РИО-Варна, Веселина Иванова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейност и спорт“, Община Варна.

Доайенът на родната журналистика г-н Петко Бочаров лично връчи грамоти на победителите по български език и литература. Той ги поздрави и призова децата да имат специално отношение към българския език и да обичат родината си. А г-н Йорг Шенк от посолството на Федерална Република Германия в Република България отправи благопожелания от името на посланника Н.Пр. Матиас Хьопфнер.

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти!“ приветства всички гости и даде началото на проявата. В ДТ „Стоян Бъчваров“ в символична битка се изправиха 8 училища от Област Варна, чийто ученици се съревноваваха в „Цветната олимпиада“. А резултатът бе изненадващ за всички. Училището, което носи медали от спортни прояви със здрав дух и знания взе купата за първо място в инициативата – СУ „Георги Бенковски“. Те показаха най-добри резултати и най-много победители. На второ място се отличиха от Професионалната гимназия по електротехника, а на трето – СОУ „Любен Каравелов“. Всички гости обаче бяха категорични, че е важно да участват и че всички деца са победители. Включително и тези от другите участващи училища – СОУ „Димчо Дебелянов“, Осмо СОУ с преподаване на чужди езици „А. С. Пушкин“, СОУ „Димитър Благоев“ – Провадия, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“.

Надарените с талант деца също показаха своите умения. Женя Лефтерова поздрави почитателите на българското с песента „Йорданка дума майце си“. Школа за фолклорни изкуства „Мъниста“ към СОУ „Васил Друмев“ с главен художествен ръководител г-н Здравко Иванов. А Георги Евтимов от СОУ „Неофит Бозвели“ показа завидни танцови умения и имаше възможността да прави бийтбокс със световният шампион в жанра – Печенката.

Целта е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски и немски езици, математика и информационни технологии.  Досега „Цветната олимпиада“ е провеждана в над 10 региона в България. А в края на учебната 2013/2014 г. всички победители на регионално ниво ще се състезават помежду си в национален кръг посредством интернет. Чрез проявата Сдружение „България си ти!“ се стреми да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“; да даде поле на изява за  артистичните деца; да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та,  училищната общност и семейството.

Източник: http://frognews.bg/news_67681/SHou_i_aplodismenti_pri_nagrajdavaneto_na_pobediterlite_v_TSvetna_olimpiada/