Медиите за нас

FROG NEWS: Многодетното семейство Гелеменови с нов дом за Рождество Христово

дек 21, 2013, 16:38

Коледно чудо. Така описват радостта си Мариела и Костадин Гелеменови от Пловдив. Днес в 11 ч. в града под тепетата при нотариус се изповяда сделката за закупуване на новия дом на многодетното българско семейство. Това е най-голямата мечта на младите родители и трите им деца – Симона (8 години), Петко (5 години) и Димитър (2 години).
„Ще мога да уча по-добре и ще изкарвам само шестици“, усмихваше се Симонка, докато прекрачваше прага на бъдещия си дом. А Митко и Петьо веднага започнаха игри на двора. Цялото семейство е нетърпеливо да се настани през януари в къщата в село Граф Игнатиево. „Не мога да опиша колко съм щастлива, сякаш сънуваме“, усмихваше се Мариела.
Блясъкът в очите й обаче не скри сълзите от радост. „Нека семействата като нашето никога да не губят надежда, защото мечтите се сбъдват. Дори и в най-трудните моменти – се случват чудеса“, развълнувано каза тя. А малчуганите в един глас повтаряха: „Весели празници!“.
Така успешно завърши кампанията „Дом за Гелеменови“.  В нея активно участваха оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян и други. Всеки един от тях допринесе за щастливият завършек на инициативата.
А също така се оказа, че добрината е заразна, защото нотариус Силвия Хаджиева и г-жа Радка Ангелова, брокер в агенция за недвижими имоти, се отказаха от комисионните и таксите си в името на каузата. Те вярват в „България си ти!“
Кампанията за набирането на средства се осъществява по програмата „Помощ за многодетни семейства” на НД „България си ти!“. Благодарим на всички дарители, които помогнаха и вдъхват оптимизъм.

Източник:http://frognews.bg/news_63183/Mnogodetnoto_semeistvo_Gelemenovi_s_nov_dom_za_Rojdestvo_Hristovo/