Медиите за нас

FROG NEWS: Коледно чудо: Дом за семейство Гелеменови

дек 20, 2013, 17:36

На 21 декември от 11 ч. в Пловдив, бул. „6 септември“ № 152, при нотариус Силвия Хаджиева ще се изповяда сделката за закупуване на нов дом на многодетното българско семейство Гелеменови. Това е най-голямата мечта и Коледно чудо за Мариела и Костадин и трите им деца – Симона (7 години), Петър (3 години) и Димитър (2 години).

На 13 декември се подписа предварителният договор за закупуването на дома на Мариела и Костадин Гелеменови. Тогава председателят на Национално движение „България си ти!“ – г-н Димитър Куцаров внесе капарото за къщата на семейството, което е „под крилото“ на организацията повече от година. Бъдещият дом на младото семейство се намира в село Граф Игнатиево. Кампанията за набирането на средства се осъществява по програмата „Помощ за многодетни семейства” на Движението. Зам.-кметът на Община Марица – г-жа Гергана Титюкова съдейства за изготвянето на документите. Благодарим и на г-жа Радка Ангелова, брокер в агенция за недвижими имоти.

Преди година Движението организира на младото семейство най-щастливия миг в живота им – сватбата. След това обаче петчленното семейство остана без никакви доходи и потъна в големи заеми. Наложи се спешно да напуснат жилището, в което живеят под наем. Сега те обитават апартамента на родителите си, където живеят над 10 души. Те спят на един диван. До скоро Костадин изхранваше децата си като ловеше жаби и ги продаваше по заведенията. „България си ти!“ му помогна да изготви автобиография по европейски образец и да я изпрати до фирми, търсещи служители. В момента той работи в заведение за хранене и развлечения.

Източник:http://frognews.bg/news_63134/Koledno_chudo_Dom_za_semeistvo_Gelemenovi/