Медиите за нас

FROG NEWS: „И добрината воскресе!“ в приюта на отец Иван

апр 16, 2014, 11:35

Сдружение „България си ти!“ продължава инициативата „И добрината воскресе!“. Тя ще се състои на 17, 18 и 19 април 2014 г. Проявата се организира за втора поредна година и подпомага с хранителни пакети нуждаещи се многодетни български семейства и социално слаби хора от цяла България в навечерието на най-светлия християнски празник – Великден.

„Проявата ще започне на 17 април пред Община Елин Пелин в 11 ч, когато ще си нарисуваме един пъстър и по-добър Великден заедно с подпомогнатите семейства и хора в неравностойно социално положение”, казаха от сдружението.

Участие ще вземат Детска вокална група „Камбанките“, а кметът на града, с чието съдействие се реализира събитието – г-жа Галя Георгиева ще приветства гостите. След което дамите от Дневен център за възрастни хора – Елин Пелин ще разкажат на малчуганите за традициите и обичаите на Великден. В проявата ще участва и отец Иван, който е учредител на сдружението, заедно с малчуганите от дома в Нови Хан. А в пресъздаването и продължаването на обичаите и традиците ще се включат и популярните членове на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо, джазмена Васил Петров, оперната прима Христина Ангелакова, г-н Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, и още много други, които ще боядисват яйца и ще ни разкажат как прекарват празника. Ще бъде организиран и конкурс за най-красиво боядисано яйце и най-красива рисунка. Всички кулинарни таланти пък могат да се включат в конкурса за най-вкусен козунак, като го приготвят предварително и донесат на събитието. Очакваме Ви, всички са добре дошли!

На Велики четвъртък с хранителни продукти ще бъдат зарадвани и приюта на отец Иван, семейства в селата гара Елин Пелин, Равно поле и в град София, а също така и незрящи хора със съпътстващи заболявания пак в столицата.

На 18 април от 11:30 ч във Видин в Катедрална църква „Свети Димитър“инициативата ще продължи. Там Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан ще благослови семействата, за които се грижи „България си ти!“ и лично ще раздаде празничните хранителни пакети.

На 19 април от 11 ч ще посетим село Гурково, Казанлък. Проявата там ще започне от дома на семейство Палови, които са надарени с 13 деца и са под крилото на Сдружението повече от две години. След което инициативата ще достигне и до други нуждаещи се в областта.

Другите региони, които сдружението ще посети са:

На 18.04.2014 г. в:

·         11:30 ч Видин – Катедрална църква „Св. Димитър“

·        8:00 – пред Община Кюстендил;

·        10:00 – до паркинга на Община Благоевград;

·        11:30 – пред Община Симитли;

·        13 ч пред Община Дупница.

19.04.2014 г.

·         7:45 – пред Община Пловдив;

·         10:30 – пред Община Казанлък;

·         11:00 – в дома на сем. Палови, с. Гурково;

·         14:00 – пред Община Бургас;

·         17:00 – в дома на сем. Иванови, с. Ново Оряхово;

20.04.2014 г.

·         10:00 – пред Община Разград.

Източник: http://frognews.bg/news_68603/I_dobrinata_voskrese!_v_priiuta_na_otets_Ivan/