Медиите за нас

FROG NEWS: Димитър Куцаров: Спасихме деца от лапите на престъпността

фев 11, 2014, 18:07

Председателят на движение „България си ти!” Димитър Куцаров разказа пред Фрог нюз за усилията, които е положил за спасяването на брат и сестра, оставени на произвола на съдбата. Те са израснали в многолюдно семейство в Малорад, изхранващо се с просия. За да имат хляб на масата, едно от шесте деца на голямата фамилия, често посягало към чуждото.

„За да оцеляват, те се бяха разпръснали. Всеки се спасяваше, както можеше.  Момчето беше на 14 години, когато напусна дома си. Какви ли не престъпления не е извършвало”, разказа Куцаров.

Тръгнало по нанадолнището то обаче осъзнало, че върши зло. За да се откаже от стария си начин на живот, му помогнали Димитър Куцаров и неговото движение. Те се погрижили момчето и семейството му да имат собствен дом и да живеят без да протягат ръка за просия.

Сега някогашният престъпник е вече на 20 години. Работи във верига магазини за бяла техника и всички са много доволни от него, отбелязва председателят на движението „България си ти!”.

Въпреки че отдавна е влязъл в правия път, често го проверяват от МВР, допълни Куцаров. По ирония на съдбата младежът, познаващ добре престъпния контингент, също станал негова жертва – пребили го и го ограбили.

Движение „България си ти!” е дало шанс за промяна и на сестра му. В момента тя е студентка в СУ „Св. Климент Охридски”.

Източник: http://frognews.bg/news_65424/Dimitar_Kutsarov_Spasihme_detsa_ot_lapite_na_prestapnostta/