Медиите за нас

FROG NEWS: Гласовете на „България си ти!“ празнуваха на Първи март с децата от многодетните български семейства

март 2, 2014, 17:33

Началото на инициативата бе поставено по повод „Първомартенския бал на многодетните семейства“ на I март 2014 г. в „Кемпински хотел Зографски“, зала „София 2“. Проявата е благородна инициатива, която събира на едно място всички подпомогнати от Сдружението многодетни български фамилии.

Проявата бе открита от големия тенор Калуди Калудов, което бе най-доброто начало за отбелязване на празника. На събитието специално заради децата присъстваха почетни членове и учредители на организацията – Бобо, Печенката, Сантра, Криско, Васил Петров, Милена Славова, проф. Евгений Кузманов, Людмила Филипова, Армен Назарян. Дечицата от семействата имаха възможност да да се представят творчески, а популярните личности им помогнаха за това като ги придружаваха до сцената  и подкрепяха при изпълнението. Всички родители бяха горди, когато на сцената излизаше тяхното дете. Симона Гелеменова от Пловдив не изпълни песничката си, но пък грееше като звездичка. Соня Добрева от село Боряна, с такъв патос рецитира „Българският език“ от Иван Вазов, за което получи куп аплодисменти. Антоанета Иванова от Ново Оряхово, възхити всички с изпълнението на песента „Непознати улици“. Женя Добрева от Боряна с чар покори всички гости. А Мария Гошкина от Берковица донесе пролетното настроение в залата с изпълнението си. Димо Палов изящно рецитира стихотворението „Мартеници“ от Елин Пелин. А дечицата от дома на Отец Иван от Нови Хан събраха усмивките и аплодисментите на всички с рецитирането си. Популярните изпълнители на своя ред поздравиха децата с песни. А също така и приятелите ни от Националното училище за танцово изкуство и Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

След което дойде ред и на наградите за победителите в конкурса за най-красива мартеничка. Г-н Йорг Шенк, посолство на Федерална Република Германия в Република България, поздрави всички семейства и им каза да не се предават. Посолството бе осигурило подаръци за всички деца, а също така и домакините от „Кемпински хотел Зографски“.

Сдружение „България си ти!“ благодари на домакина г-н Герд Руге, генерален мениджър на „Кемпински хотел Зографски“, без когото Първомартенския бал не би бил възможен. Както и на директорът на Националния исторически музей – г-н Божидар Димитров, който прие многодетните български семейства в храма на българската история.

Източник: http://frognews.bg/news_66376/Glasovete_na_Balgariia_si_ti!_praznuvaha_na_Parvi_mart_s_detsata_ot_mnogodetnite_balgarski_semeistva/