Медиите за нас

FROG NEWS: Генерал Уесли Кларк заинтересован от Мобилния център за лазерна дентална медицина

дек 9, 2013, 14:25

Национално движение „България си ти!“ намери съмишленик по проекта „Мобилен център за лазерна дентална медицина“ в лицето на генерал Уесли Кларк.

По време на годишния форум на Центъра за глобален диалог и сътрудничество във Виена той разговаря с председателя на Движението г-н Димитър Куцаров и координаторът за Варна г-жа Ивелина Миронова.

След като разбра за дейността на организацията, той прояви интерес към мобилния кабинет, който започна работа това лято от дома на Отец Иван в Нови хан. Кабинетът е по идея на проф. д-р Норберт Гуткнехт, почетен член на „България си ти!“ и един от специалистите въвели лазерите в денталната медицина. Целта е на Мобилния център за лезерна дентална медицина е лечение на социално слаби деца и техните семейства.

Участващият в правителството на Бил Клинтън военен обясни, че в САЩ има страхотно здравеопазване, стига да имаш много пари. Кларк има наблюдение, че когато в денталните кабинети в неговия щат пускат безплатни прегледи, има опашки от хиляди хора. Идеята за мобилния център му допада и смята, че тя би била приложима и в Америка.

Генерал Кларк обеща да сътрудничи на НД „България си ти!“ като свърже организацията със сродни в САЩ, за да могат да обменят опит и да взаимодействат.

По време на форума в австрийската столица трябваше да присъства и 42-ият президент на САЩ Бил Клинтън, но тъй като той е бил възпрепятстван да дойде,  генерал Кларк се извини от негово име и поднесе благодарности за поканата. Американският военен участва във форума, чийто фокус бе ролята и влиянието на Евразия на световната сцена.

Източник:http://frognews.bg/news_62554/General_Uesli_Klark_zainteresovan_ot_Mobilniia_tsentar_za_lazerna_dentalna_meditsina/