Медиите за нас

FROG NEWS: Бобо и Печенката пяха на отличници

сеп 28, 2013, 15:31

Най-добрите ученици от ОУ „Отец Паисий”, община Борован, които „мериха” знания в Цветната олимпиада за отличници, бяха тържествено наградени. Учениците от II, III и IV клас се включиха в надпреварата по български език, математика, музика, изобразително изкуство и домашен бит и техника.

Към проявата имаше засилен интерес и читалище „Цани Иванов“ беше пълно с деца и родители. Подаръци и грамоти за показаните знания получиха първенците. Наградите връчиха доц. д-р Николай Обрешков, зам.-директор на Института за изследване на обществата и знанието при БАН, доц. д-р Александър Йорданов, политик и дипломат, доцент в Института за литература при БАН, ас. д-р Жасмина Миронова, МУ-София, координаторът за област Враца – Тодор Цановски и сестра му Нина, която вече е горд възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Балканистика”.

Кулминацията на празника бяха рап звездата Бобо и световната шампионка по бийтбокс Печенката, които са членове на Национално движение . Изпълнителите пяха и танцуваха на сцената заедно с децата, които показаха и завидни танцувални умения.
След отличаването на заслужилите ученици главният координатор на Движението Найден Найденов и доц. Йорданов дебатираха с местните жители за приложението на знанията и демографски проблеми в България.

Целта на олимпиадата е да се сплотят децата, да се премахнат предразсъдъците в обществото, да се стимулира креативността им и да се подобри качеството на обучение. Събитието е част от програмата на „България си ти!“ за публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация.

Източник:http://frognews.bg/news_59306/Bobo_i_Pechenkata_piaha_na_otlichnitsi/