Медиите за нас

DARIK NEWS: Печенката и Сантра поздравяват най-добрите от олимпиада

фев 21, 2014, 15:22

Тази вечер награждават отличилите се ученици от Област Стара Загора в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. В града на липите церемонията е от 17.30 часа в ДТ „Гео Милев“. Победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци световния шампион по бийтбокс Печенката и Сантра. Входът е свободен!

В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ – Стара Загора, Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора, СОУ „Иван Вазов“ – Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим Първи“ – град Казанлък, СОУ „Христо Ботев“ – Павел Баня, СОУ „Васил Левски“ – Гълъбово. Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот.

Сдружение „България си ти!“ работи в съответствие със стратегия „Европа 2020″, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на университети и Българската академия на науките.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1221820