Медиите за нас

Darik News: Възпитаници на Езиковата с отлично представяне на „Цветна олимпиада“ 2014

юни 18, 2014, 16:30

Възпитаници на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково заеха призови места на тазгодишното издание на форума „Цветна олимпиада“, съобщиха от гимназията.

Финалният кръг на „Цветна олимпиада“ 2014  се проведе в София. Инициативата е организирана от Сдружение „България си ти“, чиято цел е да подпомага развитието и да даде възможност за изява на талантливи ученици от 8 до 12 клас във всички учебни области. Стотици ученици от 18 области на България се включиха в надпреварата.

На първи – регионален кръг – ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ участва с представители по предметите български език и летиратура, английски език и немски език. Класирани за национален кръг бяха общо 12 ученици.

Националният кръг се проведе на 2 етапа:

Първи етап – национален on-line тест – се състоя на 9 юни и втори етап – финален кръг – на 16 юни.

До финалния кръг достигнаха 8 ученици от гимназията – 3 по английски език и 5 по немски език.

Надпреварата по английски език се проведе в зала на БАН сред общо 19 национални финалисти. От тях Тодор Иванов Иванов от 12 клас с преподавател Вера Георгиева се класира на второ място, а Калина Владимирова Вълчанова от 10 клас с преподавател Маргарита Добрева – на трето.

Финалистите по немски език, 18 ученици от цяла България, се състезаваха в зала на Софийския университет. От тях на 2 място се класира Златомира Николаева Паскова от 11 клас с учител г-жа Катенка Ласкина, а на 5 място – Деница Иванова Пенева от 10 клас с учител Стефка Цонкова.

Всички участници във финалната надпревара присъстваха на тържествена церемония по връчване на наградите, която се състоя на вчера в Народния театър „Иван Вазов“, на която присъстваха видни български и чуждестранни лица.

Всеки победител получи награда от 450 лв. стипендия и таблет.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1282886