Медиите за нас

Club Z: Симеон: Мечтая когато говорим за нещо българско, да не е нарицателно

юни 3, 2015, 15:00

Когато подписах присъединяването на България към Европейския съюз го посветих на младите, заяви Симеон Сакскобургготски, връчвайки награда на деца-национални победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015, предаде БГНЕС.

„Чудесни, знаещи младежи, бих ви помолил да се амбицирате, да постигнете мечтата ми – като се говори за нещо българско, да не е нарицателно, а напротив – да се види, че българското е нещо чудесно, че сме хора, които можем и трябва да се гордеем с Отечеството си“, обърна се Сакскобургготски към децата, които награди тази вечер. Той връчи наградите в категория български език и литература и изтъкна, че е много впечатлен от традиционната вече инициатива. Според Сакскобургготски олимпиадата е важна и заслужава да продължи.

Националните победители са ученици от 8 до 12 клас от цялата страна. Те се състезаваха по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

http://clubz.bg/20473-simeon_mechtaq_kogato_govorim_za_neshto_bylgarsko_da_ne_e_naricatelno