Медиите за нас

bulFoto: Наградиха победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015

юни 3, 2015, 16:00

На голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ се състоя церемонията по връчването на наградите на националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 учебна година. Организатори на проявата са Сдружение „България си ти!“.
Церемонията бе със специалното участие на: Детския охор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката. А почетни гости бяха Омбудсманът на РБ г-н Константин Пенчев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, Н. В. Симеон Сакскобурготски, представители на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. В програмата участваха и млади таланти, които поздравиха своите връстници в Деня на детето.
Националните победители са ученици от 8 до 12 клас от всички 28 области на страната. Те „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Първенците са по пет от всяка от дисциплините. Припомняме, че учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. А участниците в електронното съревнование са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници. Националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 са от Видин, Велинград, Хасково, Благоевград, Враца, Ямбол, Велико Търново, Добрич, Силистра, Ямбол, Карнобат, Габрово, Варна, Монтана, Сандански, Димитровград, Хайредин, Дупница
Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.
02.06.2015

http://bulphoto.com/events/41666/