Медиите за нас

Actualno.com:В Област Варна стартира „Цветна олимпиада“

март 20, 2014, 11:47

Започна Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в Област Варна, съобщи Фокус.

Тя се провежда от 17 до 24 март. Целта е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски и немски езици, математика и информационни технологии.

След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определя областните победители, които биват тържествено наградени. Досега „Цветната олимпиада” е провеждана в над 10 региона в България. А в края на учебната 2013/2014 г. всички победители на регионално ниво ще се състезават помежду си в национален кръг посредством интернет.

Чрез проявата Сдружение „България си ти!” се стреми да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството, да стимулира четенето на книги и по-специално на съвременни български автори.

Проявата се осъществява с подкрепата на Община Варна и РИО – Варна. А верига магазини „Технополис“ и издателство „Просвета“ се грижат децата да бъдат поощрени за знанията и трудолюбието.

Победителите ще бъдат специално наградени от гласовете на „България си ти!” и техни любими изпълнители Сантра, хип-хоп талантът Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката, както и от учени, университетски преподаватели и водещи обществени личности, които да вдъхновят децата и учителите.

Специално за церемонията и за да връчат грамоти на победителите, ще дойдат доайенът на родната журналистика – Петко Бочаров, който наскоро стана почетен член на „България си ти!”, и представители на дипломатическия корпус. Церемонията ще се състои на 27 март, четвъртък в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, от 17.00 часа. Входът е свободен.

Източник: http://education.actualno.com/V-Oblast-Varna-startira-Cvetna-olimpiada-news_20375.html#ixzz2waakK2Gd