Медиите за нас

7 дни: В СТАРА ЗАГОРА – ПРАЗНИК НА ЗНАНИЕТО

фев 21, 2014, 15:13

Отличилите се ученици от Област Стара Загора в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ ще бъдат наградени от Сдружение „България си ти ! „.  В града на липите церемонията ще бъде и по повод 141 години от обесването на Васил Левски.

Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на университети и Българската академия на науките.

  В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ – Стара Загора, Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора, СОУ „Иван Вазов“ – Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим Първи“ – град Казанлък,  СОУ „Христо Ботев“ – Павел Баня, СОУ „Васил Левски“ – Гълъбово. Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот.

Днес в Драматичен театър „Гео Милев“ от 17:30 ч.,  победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци световният шампион по бийтбокс Печенката и Сантра. Входът е свободен!

Източник: http://7dni.bg/newsdetail.php?id=2168