Новини

Церемония по награждаването на националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015

май 21, 2015, 16:28

За нас е удоволствие да Ви съобщим, че церемонията по връчването на наградите на националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 ще се състои на 1 юни от 18:30 ч. в Народния театър „Иван Вазов“ и ще бъде съпроводена от концерт по случай Международния ден на детето. Патрон на проявата е г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Победителите са по пет от всяка дисциплина, по която се съревноваваха. Ученици от 8 до 12 клас от всички 28 области на страната „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Припомняме, че учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. Участниците в електронното съревнование са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.   „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Вярваме, че победителите в съревнованието са гордост за България и в бъдеще ще продължат да множат своите лични успехи, а с тях и успехите на нашата родина. Ще се радваме да отбележим този празник на децата и на знанието заедно с Вас. Очакваме Ви!