Медиите за нас

Тунджа.инфо: Над 80 победители в Цветната олимпиада в област Ямбол

дек 9, 2013, 14:09

Над 80 ученици от 7 училища в област Ямбол бяха тържествено наградени на 6 декември в Голямата общинска зала в град Ямбол. Децата се съревноваваха в Националната образователна олимпиада „Цветна олимпиада“.

Участниците бяха над 1500 от 8 до 12 клас от СОУ „П. К. Яворов“-Стралджа, ГПЧЕ „Васил Карагьозов“-Ямбол, МГ „Атанас Радев“-Ямбол, ПГИ „Г. С. Раковски“, ПГ по хранителни технологии и туризъм-Ямбол, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии-Ямбол, Гимназия „Васил Левски“. Те „мериха“ знания по български език и литература, английски и немски езици, математика и информационни технологии.

Победителите бяха специално поздравени от г-жа Татяна Петкова, председател на Общински съвет-Ямбол; г-н Георги Георгиев, старши експерт по български език и литература – РИО-Ямбол; г-жа Виолета Данева, издателство „Просвета“, Деян Герговски, водещ в телевизия „Диана“; г-н Божидар Нихорлиев, началник МВР Ямбол; Димчо Димов, председател на СБМ и мотоклуб „Райдерс България“; проф. Петър Бойковаленков, БАН, ръководител на националния отбор по математика; Живодар Ангелов, управител „Технополис“ и др.

Но най-емоционално за децата бе награждаването от техните любимци – хип-хоп. талантът Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката, рок дамата на България Милена Славова. На една сцена заедно с тях показаха талант и завидни музикални и танцови умения Денис Бояджиев, формация „Анонимъс“, Ваня Димитрова.

В края на проявата училищата заслужено бяха отличени за професионализъм и отлични резултати в олимпиадата с купи – МГ „Атанас Радев“ (първо място), ГПЧЕ „Васил Карагьозов“ (второ място), Гимназия „Васил Левски“ (трето място). А г-жа Валентина Маринова от СОУ „Пейо Яворов“-Стралджа бе отличена с почетен знак за насърчаване на добрите практики

Инициативата е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.

Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на български университети и БАН. Следващата спирка на олимпиадата е област Сливен. А в края на учебната 2013/2014 г. ще се проведе общонацианална „Цветна олимпиада“ по интернет между победителите от всички градове.

Проявата се реализира със съдействието на община Ямбол, издателство „Просвета“, верига магазини „Технополис“.

Източник:http://tundzha.info/home/news-yambol/18401-nad-80-pobediteli-v-tzvetnata-olimpiada-v-oblast-yambol