Новини

Печенката със собствена бийтбокс школа

юли 8, 2013, 09:48

Адриана Николова, позната като Печенката и член на Национално движение „България си ти!“, откри първата школа по бийтбокс у нас. Световният шампион е амбицирана да направи собствено училище за талантливи тийнейджъри, защото самата тя е имала нужда от такова, когато е започвала. И понеже тогава нямало кой да й издаде тънкостите на създаването на различни звуци с уста, тя трябвало да се самообучава.

„Аз не съм имала тая възможност и знам какво ми е коствало да стоя по 8-10 часа пред компютъра в интернет и да слушам уроци на английски“, разказва тя. Сега обаче ще даде шанс на всички желаещи и ще им помогне с каквото може. Според нея по нашите географски ширини има много даровити хора. В България и Франция са най-добрите бийтбоксери, макар това изкуство да се е зародило в Америка, категорична е Адриана.

Неотдавна тя завърши Националното музикално училище „Любомир Пипков“, специалност „Оперно пеене“ с отличие. Тогава приятелите и колегите й от НД „България си ти!“ отпразнуваха абитуриентската й вечер и я дариха с подкрепата си за нейния проект.