Медиите за нас

„СЛИВЕН НЕТ“: ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА В СЛИВЕН

дек 12, 2013, 13:37

Ученици от област Сливен „мериха“ знания в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата се съревноваваха по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на община Сливен.

Олимпиадата се проведе в училищата – 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.

Доброволно участваха ученици от 8 до 12 клас. При провеждане на изпитите критериите бяха повишени.

Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Проявата ще се състои на 14 декември в зала НТС, град Сливен, от 18:00 часа.

Целите на олимпиадата са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“; среща с представители на български университети и Българската академия на науките.

В края на учебната 2013/2014 година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове.

Източник:http://new.sliven.net/sys/news/index.php?id=126860