Медиите за нас

SNEWS.BG: Сбъдната мечта по Коледа! Пловдивско семейство се сдоби с нов дом!

дек 23, 2013, 10:49

Многодетното семейство на Мариела и Костадин Гелеменови и децата им  Симона, Петко и Димитър, вече имат собствен дом – къща в село Граф Игнатиево. Мечтата на младото пловдивско семейство се сбъдна малко преди Коледа.

В кампанията по набиране на средства активно се включиха оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян и други. Освен че участват в рекламния клип за кампанията, подета от национално движение „България си ти“, те са направили и дарения. Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева даде 3000 лева лични средства. Заедно с къщата Гелеменови ще се сдобият и с голям двор, където могат да отглеждат плодове и зеленчуци.

Преди да се случи всичко това, семейството е живяло в дома на родителите на Мариела, но на тъмно. Заради натрупан дълг от 4000 лева, който вече погасяват, ЕВН са спрели тока. Топлили са се на печка с дърва, а храната приготвяли на газов котлон. Децата са на 8, 5 и 2 години. Всички заедно са обитавали една стая. Опитът да излязат на квартира под наем завършил неуспешно поради недостатъчни финанси.

Преди една година младото семейство сключи брак, също благодарение на дарители. Тогава в Дома на младоженците куп известни хора и звезди от шоу бизнеса станаха свидетели на любовта на Мариела и Костадин.

Източник:http://www.snews.bg/bg/statiya/sbadnata-mechta-po-koleda-plovdivsko-semeystvo-se-sdobi-s-nov-dom:41828