Медиите за нас

„FROG NEWS“ за инициативата „Дом за Гелеменови“ пред Народното събрание

юли 11, 2013, 11:19

Красимира, Галя и Ивана от многодетното семейство Цановски, подкрепиха инициативата „Дом за Гелеменови“ пред Народното събрание. Момичетата отидоха пред парламента, облечени в народни носии и с урни в ръце, за да съберат средства за семейството на Мариела и Костадин от Пловдив.
Предишният ден главният секратар на НС Иван Славчов отказа на молбата на Национално движение „България си ти!” те да влязат в сградата, заедно с представители на организацията. Поради тази причина момичетата се опитаха да посрещнат депутатите преди заседанието в НС, но и трите входа бяха оградени заради поредния протест. ПП ГЕРБ и „Коалиция за България” дариха средства за добрината. Другите две парламентарно представени партии – АТАКА и ДПС, все още не са се отзовали с помощ за инициативата.

НД „България си ти!“ се грижи повече от година за семейство Цановски и им осигури дом през 2012 г. Сега те помагат на семейство Гелеменови, които също са „под крилото” на Движението и се нуждаят от жилище, където да отгледат трите си деца, едно от които е с порок на сърцето.

По-късно същия ден момичетата от врачанското село Малорад се разходиха из столицата. 9-годишната Ивана се забавлява в детски увеселителен парк, докато по-големите й сестри харесваха подаръци за семейството, въпреки че не могат да си ги позволят. Красимира, която в края на миналата година стана майка, получи проходилка, детско столче и продукти от първа необходимост за малкия Димитър. „Много съм радостна за поредния благороден жест, Вашата помощ е безценна за нас.“,  благодари младата майка.

НД „България си ти!” продължава своята инициатива „Дом за Гелеменови”, като призовава всички българи да не забравят доброто у себе си, въпреки напрегнатата политическата обстановка.

http://frognews.bg/news_56463/Mnogodetno_semeistvo_podkrepia_initsiativata_Dom_za_Gelemenovi/