Новини

Подписа се предварителният договор за новия дом на многодетното семейство Гелеменови

дек 13, 2013, 17:30

Подписа се предварителният договор за новия дом на многодетното семейство Гелеменови

В 13:30 часа днес се подписа предварителният договор за закупуване на нов дом на многодетното българско семейство Гелеменови от Пловдив. Председателят на Национално движение „България си ти!“ – г-н Димитър Куцаров внесе капарото за къщата на семейството, което е „под крилото“ на организацията повече от година.

Бъдещият дом на младото семейство се намира в село Граф Игнатиево. Кампанията за набирането на средства се осъществява по програмата „Помощ за многодетни семейства” на Движението. Зам.-кметът на Община Марица – г-жа Гергана Титюкова съдейства за изготвянето на документите. Затова се надяваме, че за празниците Мариела и Костадин и ще получат нотариален акт за бъдещия си дом. Благодарим и на г-жа Радка Ангелова, брокер в агенция за недвижими имоти.

Казват, че на Коледа всички пътища водят към дома. За Мариела и Костадин и трите им деца – Симона (7 години), Петър (3 години) и Димитър (2 години) – обаче реалността бе различна досега. Миналата година НД „България си ти!“ организира на младото семейство най-щастливия миг в живота им – сватбата. След това обаче петчленното семейство остана без никакви доходи и потъна в големи заеми. Наложи се спешно да напуснат жилището, в което живеят под наем. Сега те обитават апартамента на родителите си, където живеят над 10 души. Те спят на един диван.

До скоро Костадин изхранваше децата си като ловеше жаби и ги продаваше по заведенията. „България си ти!“ му помогна да изготви автобиография по европейски образец и да я изпрати до фирми, търсещи служители. В момента той работи в заведение за хранене и развлечения.

За новата година младите родители си пожелават здраве, работа и … дом. „Най-голямата ни мечта е да имаме собствен дом!“, изрича свенливо Мариела. И допълва, че желае на всички семейства и християни да посрещнат празниците в уюта на собствен дом и обградени с усмивките на поне 2-3 деца.