Медиите за нас

Плевен за Плевен: Ученици от 7 училища в Плевенско ще участват в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“

апр 23, 2015, 11:14

На 28 април (вторник) точно в 14:00 ч. в цяла България ще започне Националният онлайн кръг в „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“. Участниците от област Плевен са ученици от ГПЧЕ – Плевен, ПГЗ „Стефан Цанов“ – Кнежа, ПГСАГ „Никола Фичев“ – Плевен, ПГЕХТ „Проф. Асен Затаров“ – Плевен, СОУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник, ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен, СОУ „Стоян Заимов“ – Плевен. Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада“ имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в областта. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.
Националният онлайн кръг в “Цветна олимпиада” ще бъде финалният етап в съревнованието, в който се включват ученици от цялата страна. Участие в него могат да вземат учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. Велектронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще “мерят” знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.
Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване нанови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.
Първите петима участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение „България си ти!“. Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.
Онлайн кръгът е финален в съревнованието „Цветна олимпиада“. Особеното при него е, че се извършваелектронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други като – екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчава дигиталните компетенции на учениците и др. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.

http://plevenzapleven.bg/blog/2015/04/22/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-7-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81-66381/