Медиите за нас

Общинско радио Велико Търново: Ученици от 8 училища от Област Велико Търново ще участват в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“

апр 23, 2015, 13:14

Националният онлайн кръг в „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“, ще започне на 28 април (вторник) точно в 14:00 ч. в цяла България.  Участниците от Област Велико Търново са ученици от ПМГ „Васил Друмев“ – Велико Търново, СОУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица, СОУ „Николай Катранов“ – Свищов, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново, ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново, СОУ „Бачо Киро“ – Павликени, Старопрестолна гимназия по икономика – Велико Търново, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ – Горна Оряховица.
Националният онлайн кръг в “Цветна олимпиада” ще бъде финалният етап в съревнованието, в който се включват ученици от цялата страна. Участие в него могат да вземат учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще “мерят” знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.
Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение „България си ти!“. Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.
Онлайн кръгът е финален в съревнованието „Цветна олимпиада“. Особеното при него е, че се извършва електронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието, освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други като – екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчава дигиталните компетенции на учениците и др. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.

http://radiovelikotarnovo.com/news/12374