Медиите за нас

Нюз Враца: Участват в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“

апр 23, 2015, 13:40

На 28 април, в 14:00 ч., в цяла България ще започне Националният онлайн кръг „Цветна олимпиада“, организиран от Сдружение „България си ти!“. Участниците от област Враца са ученици от ЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца, ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца, СОУ „Христо Ботев“ – Враца, СОУ „Иван Вазов“ – Мездра, ПТГ „Никола Й. Вапаров“ – Враца, СОУ „Христо Ботев“ – Оряхово, ПГ по ядрена енергетика „Игор В. Курчатов“ – Козлодуй, ПАГ „Никола Й. Вапцаров“ – Бяла Слатина, СОУ „Васил Воденичарски“ – Хайредин. Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада“ имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

Националният онлайн кръг в „Цветна олимпиада“ ще бъде финалният етап в съревнованието. Първият етап се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще „мерят“ знания по български език и литература, английски, немски и френски език, математика и информационни технологии.

Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата. Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.