Медиите за нас

Нов Живот: Цветната олимпиада донесе златен медал за Иван Герганов

юни 19, 2014, 09:55

Златен медал, награда десетинчов таблет и целогодишна стипендия за следващата учебна година спечели единадесетокласникът Иван Герганов от СОУ „Петко Рачов Славейков“ при участието си във финала на Цветната олимпиада в България. Награждаването на националните победители сесъстоя на специална церемония в Народния театър „Иван Вазов” в София. Успехът на Иван бе голяма радост и за неговия учител по математика Вълчо Милчев.

Иван бе специално поздравен за изключителния си успех от директора на училището Милко Багдасаров.
Новият златен медал е поредното голямо отличие за кърджалийския първенец, който през настоящата учебна година получи четири специални стипендии за отличен успех в училище и за изключителни постижения в областта на математиката.
Да припомним, че големите успехи на младия математик започнаха преди четири години, когато избра да учи в СОУ „Петко Рачов Славейков“. През тези години тойстана победител във всички математически състезания в Кърджали. Има много награди от национални и международни математически конкурси.Цветната олимпиада, в която Иван дебютира, се провежда в няколко дисциплини:математика, информационни технологии, български език и литература, английски език, френски език, немски език. До решителния трети кръг в столицата в залите на Института по математика и информатика при БАН, достигнаха общо 105 ученици. Кърджали бе представен единствено от Иван Герганов. Той се състезаваше в област математика, задачите бяха подготвени от екип от БАН.
Целта на олимпиадата е да се мотивира учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование чрез съревнование по съответните дисциплини.