Медиите за нас

Морето.нет: 3 варненчета взеха победи в „Цветна олимпиада“

май 18, 2015, 09:48

Трима варненски ученици победиха в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 , научи Moreto.net. Единадесетокласничката от математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Ирен Парушева спечели в категория „Български език и литература“. В информационните технологии първенец стана съученикът й Христо Стайков. В същата категория приз взе и деветокласникът Мартин Чиков, отново от математическата гимназия.

На олимпиадата сили мериха ученици от 8 до 12 клас от всички 28 области на страната. Те се състезаваха по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Победителите в съревнованието ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни 2015 г. в Народния театър „Иван Вазов“ в София.

Учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. Лично доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, който е и почетен член на Сдружение „България си ти!“, натисна бутонът за началото на електронното издание на надпреварата.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

http://www.moreto.net/novini.php/?n=289291&c=09&p=5